back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Σαουδική Αραβία απορρίπτει τις εκτιμήσεις της CIA για Κασόγκι

Διαβάστε επίσης

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν διέταξε τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι «δεν έχει καμιά βάση στην αλήθεια» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Άντελ αλ Τζουμπέιρ.

Αυτή η αντίδραση ήρθε μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα πολλών μέσων, σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) συνδέει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο με την δολοφονία. 

Στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Ας Σαρκ αλ Άουσατ και δημοσιεύεται σήμερα, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Σαουδικής Αραβίας επισήμανε ακόμη πως η Άγκυρα διαβεβαίωσε το Ριάντ πως όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η δολοφονία του Κασόγκι τη 2α Οκτωβρίου μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη διατάχθηκε από το ανώτατο επίπεδο των αρχών του βασιλείου, «δεν είχε σκοπό (να βάλει στο στόχαστρο) τον πρίγκιπα διάδοχο με αυτό το σχόλιο».

Όπως σημειώνουν με νόημα τα ξένα πρακτορεία, η εφημερίδα που πήρε τη συνέντευξη από τον ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα