back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ισχαιμικό επεισόδιο από πολλαπλά τραύματα η αιτία του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου – Η οικογένεια του 33χρονου έτοιμη να καταθέτει μηνύσεις σε ΕΚΑΒ και ΔΙΑΣ

Διαβάστε επίσης

Ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του, που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του, είναι τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Όπως δήλωσαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας και Σουλτάνα Μαριανού, αφού μελέτησαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, κατέληξαν στα συμπεράσματά τους, τα οποία περιλαμβάνονται στο δεκασέλιδο πόρισμα, το οποίο παραδίδεται στον αρμόδιο ανακριτή.

Στο πόρισμα αναφέρεται επίσης, ότι, οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές και δεν εντοπίστηκε σε αυτές καμία ναρκωτική ουσία, που μπορεί να σχετίζεται με τον θάνατό του. Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ, τόση που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Μηνύσεις για τις ενέργειες ΕΚΑΒ και ΔΙΑΣ ετοιμάζει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας, ετοιμάζεται να υποβάλει η οικογένειά του Ζακ Κωστόπουλου.

«Η οικογένεια του 33χρονου έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος όλων όσων ενήργησαν, από το ΕΚΑΒ και την ΔΙΑΣ, στην οδό Γλάδστωνος, από την στιγμή που ο αιμόφυρτος Ζακ βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου στο οποίο μπήκε για άγνωστο ακόμη λόγο», δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ η κ. Άννυ Παπαρούσου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Παπαρούσου, «οι οικείοι του 33χρονου επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια της φρικτής κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες. Η Πολιτική Αγωγή σε συνεργασία με τον τεχνικό της σύμβουλο, μελετάει εκ νέου όλα τα βίντεο που έχει στην διάθεση της στα οποία καταγράφεται ο 33χρονος από την στιγμή που καταφέρνει να βγει φρικτά χτυπημένος, από τους δύο ήδη κατηγορούμενους καταστηματάρχες, από το κοσμηματοπωλείο μέχρι να μείνει ακίνητος έχοντας υποστεί, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ισχαιμικό επεισόδιο «το οποίο συνδέεται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα».

Γεροβασίλη: «Ηχηρή απάντηση στην καχυποψία και τη μισαλλοδοξία το πόρισμα»

«Σημαντική εξέλιξη στην έρευνα για να διαλευκανθεί ο τραγικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου, χαρακτηρίζει το πόρισμα των ιατροδικαστών, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως δηλώνει, το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών δίνει τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια.

Αναλυτικά η δήλωση

«Το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα για να διαλευκανθεί ο τραγικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου. Είναι κρίσιμο στοιχείο στην προσπάθεια να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».

Ξενογιαννακοπούλου: «Ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση του τραγικού αυτού γεγονότος»

«Συγκλονιστικό» χαρακτήρισε το πόρισμα για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζοντας πως πρέπει τώρα άμεσα να προχωρήσει η δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2», η υπουργός τόνισε ότι «το πόρισμα είναι ξεκάθαρο και πως από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση πήρε σαφή θέση και μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου».

«Υπάρχει η απόλυτη ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση του τραγικού αυτού γεγονότος», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε την ιατροδικαστική έκθεση

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/11/ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ.pdf”]

 

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα