back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σεντένο στο Eurogroup: «Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο»

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να υπερβεί για τρίτη χρονιά στον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων της, δήλωσε σήμερα από το βήμα του εξαμηνιαίου οικονομικού διαλόγου Εurogroup – ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, στην Επιτροπή Οικοκονομικών του ΕΚ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Μάριο Σεντένο δήλωσε: “θα ήθελα να πω τώρα λίγα λόγια για την Ελλάδα”.

“Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, το οποίο ήταν το τελευταίο πρόγραμμα προσαρμογής στη ζώνη του ευρώ”, σημείωσε.

“Αυτά ήταν δύσκολα χρόνια, τουλάχιστον για τους Έλληνες πολίτες, καθώς η χώρα τους πέρασε μια δύσκολη μεταρρυθμιστική διαδικασία”, τόνισε και επεσήμανε ότι “η ελληνική οικονομία έχει επανέλθει στην ανάπτυξη και οι προοπτικές είναι θετικές”.

“Η δημοσιονομική επίδοση ήταν εξαιρετική. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα θα υπερβεί τους δημοσιονομικούς της στόχους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένου του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5%”, είπε ο Πρόεδρος.

“Η Ελλάδα υποσχέθηκε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στα προγράμματά της και μέχρι στιγμής το κάνει”, επεσήμανε.

“Η πρόοδος της Ελλάδας θα αξιολογηθεί, στο πλαίσιο της διαδικασίας «ενισχυμένης επιτήρησης». Περιμένουμε την πρώτη έκθεση της Κομισιόν αύριο”, είπε.

“Η Ευρωομάδα θα αξιολογεί τακτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, βάσει των τριμηνιαίων εκθέσεων που καταρτίζει η Κομισιόν, στις οποίες θα συμμετέχουν κατάλληλα τα άλλα θεσμικά όργανα”, κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα