back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις 6 Δεκεμβρίου θα ολοκληρώσει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

Διαβάστε επίσης

Παράταση μέχρι την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου πήρε τελικά η συζήτηση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το πόρισμα που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου η εξεταστική θα ολοκληρώσει τις εργασίες της και ακολούθως θα παραδώσει όλα τα τμήματα του πορίσματος στον Νίκο Βούτση.

Εν τω μεταξύ, πιθανότατα χωρίς τα στοιχεία από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης θα δοθεί το τελικό πόρισμα που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς -όπως είπε- ο Πρόεδρος της εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης, επιβεβαιώθηκε από την κ. Παπασπύρου ότι κατασχέθηκαν όντως από την κρύπτη έγγραφα που δεν είχαν δοθεί στις εισαγγελικές αρχές, ωστόσο δεδομένης της προανακριτικής διαδικασίας τα στοιχεία επεξεργάζονται και δεν μπορούν να δοθούν άμεσα.

«Καμία ευθύνη πολιτικών προσώπων για το φάρμακο» λέει το πόρισμα της ΝΔ

Πλήρη κάλυψη στον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, παρείχε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Γιώργος Βλάχος, με αφορμή την προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων την περίοδο 2006-2009.

«Δεν υπάρχει καμία ευθύνη πολιτικών προσώπων, η διαχείριση των αντιικών εμβολίων έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και η διαδικασία προμήθειας και το κόστος των σκευασμάτων είναι ταυτόσημα με τα μεγέθη των υπολοίπων κρατών της ΕΕ», δήλωσε ο κ. Βλάχος τονίζοντας ότι ήταν ανάγκη να μην υπάρξει πανικός στον πληθυσμό, να υπάρξει πλήρη εμβολιαστική κάλυψη και να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις στον τουρισμό και την κτηνοτροφία από την πανδημία το 2009.

Το πόρισμα της ΔΗΣΥ για το φάρμακο

Προκλητική διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2005-2009, με εκτίναξη της από τα 2,43 δις το 2004 στα 5,6 δις το 2009, εντοπίζει στο πόρισμα της η ΔΗΣΥ. Επίσης εντοπίζει ευθύνες στην παράνομη παράλειψη της έκδοσης δελτίου τιμών φαρμάκων το 2015, από τον τότε Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας του Δημοσίου.

«Στο πόρισμα για το φάρμακο, η κυβερνητική πλειοψηφία με σαφέστατη κομματική και σκανδαλοθηρικά ατζέντα, επικεντρώθηκε σε οτιδήποτε θα προσφερόταν για προεκλογική πολιτική εξόντωση των αντιπάλων του και τελικά ούτε αυτό δεν κατάφερε αφού το πόρισμα δεν καταλήγει σε πραγματικό ποινικό αντίκρισμα ή οποιαδήποτε ευθύνη πολιτικών προσώπων» ανέφερε η εισηγήτρια Εύη Χριστοφιλοπουλου.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα