back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μοσκοβισί στο Capital.gr: Κατάργηση όχι αναβολή του μέτρου για τις μειώσεις στις συντάξεις

Διαβάστε επίσης

«Κατάργηση και όχι την αναβολή» του προνομοθετιμένου μέτρου για τις μειώσεις των συντάξεων προαναγγέλλει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας αποκλειστικά στο Capital.gr, λίγες ώρες πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή και την επίσημη παρουσίαση της γνωμάτευσης της Κομισιόν για τον ελληνικό προϋπολογισμό και την πρώτη έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας.

«’Εχω πει ξανά και ξανά και μου έχει ασκηθεί κριτική για αυτό – άδικα – ότι αν ο δημοσιονομικός χώρος υπάρχει και οι δημοσιονομικοί στόχοι γίνονται σεβαστοί, τότε αυτό θα ανοίξει το δρόμο για να αποφύγουμε τις προ-νομοθετημένες μειώσεις στις συντάξεις που συμφωνήθηκαν πριν από δύο χρόνια». «Έπρεπε να κλείσουμε το κενό. Και τα καταφέραμε. Και από τότε που το πετύχαμε, και εφόσον τελικά υπάρχει δημοσιονομικός χώρος,  θεωρώ ότι το συνολικό πακέτο ανοίγει τον δρόμο για να αποφύγουμε την προ-νομοθετημένη μείωση», υπογραμμίζει, ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση για τις συντάξεις αφορά «κατάργηση και όχι για αναβολή του μέτρου».

Ο Επίτροπος, μεταξύ άλλων αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο και για κατάργηση του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου το 2020, εφόσον υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος.Όπως απαντά χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση «είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το 2020. Το 2020 είναι πολύ μακριά. Είναι ένας άλλος κόσμος, με μια άλλη Κομισιόν, ένα άλλο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θα έχουν γίνει εκλογές στην Ελλάδα και πρέπει να δούμε ποια θα είναι τα ως τότε αποτελέσματα αυτού του προϋπολογισμού, η εκτέλεσή του κτλ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως κάθε φορά που ένα μέτρο δεν είναι αναγκαίο, και υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο που να σου δίνει το χώρο να μη το εφαρμόσεις, τότε ναι αυτό είναι κάτι θεμιτό για μια χώρα που έχει ανακτήσει την κυριαρχία στην οικονομική της πολιτική».

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα