back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλειστηριασμών συνέχεια – Στο σφυρί περιουσίες επωνύμων

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 610 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για σήμερα ,αύριο και την Παρασκευή, ενώ άλλοι 715 είναι προγραμματισμένοι έως το τέλος Νοέμβριου.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένος πλειστηριασμός ακίνητου της Βασιλικής Φωκά (πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος της πτωχευμένης FOKAS). Το οίκημα που βγαίνει στο σφυρί για χρέη 102.200 την Τετάρτη είναι ένα ισόγειο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη πενήντα τετραγωνικών με τιμή εκκίνησης τις 63.000 ευρώ.

Το όνομα του Ηλία Τσοτάκου ήρθε πολλές φορές στη δημοσιότητα, λόγω της αποκαλούμενης «φούσκας» του 1999 στο Χρηματιστήριο. Τελικά στις αρχές του 2018, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως πρέπει να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι για δεύτερη φορά. Όμως στις 21 Νοεμβρίου βγαίνει για άλλη μία φορά στο «σφυρί» από τον εκκαθαριστή της τράπεζας Proton, το σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα για 1,67 εκατ. ευρώ. Η απαίτηση του πιστωτικού ιδρύματος λόγω δανείου που έμεινε απλήρωτο ανέρχεται στα 7.974.435 ευρώ…

Ακίνητη περιουσία που εκπλειστηριάζεται: Ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά τις πολεοδομικές διατάξεις, που βρίσκεται στο Ψυχικό Αττικής, της κτηματικής περιφερείας του Δήμου Ψυχικού, πρώην Κοινότητος Ψυχικού και παλαιότερα του Δήμου Αθηναίων, μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο του Δήμου Ψυχικού, ήδη σήμερα στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημοτική Κοινότητα Ψυχικού. Το οικόπεδο αυτό έχει έκταση (538,60 τμ), και η κατοικία περιξ των 300 τμ.

Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός που αφορά το τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στη Βουκουρεστίου, που στέγαζε την επιχείρηση του Λάκη Γαβαλά. Χρωστά περισσότερα από 18 εκατ. ευρώ μόνο στην Εφορία και το συγκεκριμένο ακίνητο βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1.800.000 ευρώ.

Πάνω από 2217 εκποιήσεις τον Δεκέμβριο

Για τον Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένες 2217 εκποιήσεις ακινήτων με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες, ενώ σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction συνολικά για το 2018 ο αριθμός των πλειστηριασμών θα ξεπεράσει τις 20500 ακίνητα.

Για τον Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί οι εκποιήσεις ακινήτων, γνωστών προσώπων για χρέη ,όπως ακίνητα του πρώην βουλευτής και παρ’ ολίγον υπουργού Δημόσιας Τάξης Πέτρου Μαντούβαλου για χρέη, η βίλα της οικογένειας Φλώρου ( σκάνδαλο Energa) για χρέη 2.544.000 ευρώ. Επίσης τον Δεκέμβριο θα εκπλειστηριαστεί ,για χρέη 83.083.071 ευρώ, το εργοστάσιο του Γιώργου Χωναίου («Χυμών Φλώρινα») , ή για την ακρίβεια τα απομεινάρια του που σαπίζουν μέσα σε μια έκταση πενήντα στρεμμάτων στην περιοχή Ανθεμούντα του Πολύγυρου Χαλκιδικής. Η τιμή της πρώτης προσφοράς είναι 375.000 ευρώ ενώ στην κατασχετήρια έκθεση περιγράφεται γλαφυρά η τραγική κατάσταση του παλιού εργοστασίου που έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές, ζημιές, βανδαλισμούς και λεηλασίες.

Στις 5 Δεκεμβρίου τράπεζα πλειστηριάζει ηλεκτρονικά λόγω χρεών δύο οικόπεδα στην Ανάβυσσο για 36.000 και 75.000 ευρώ αντίστοιχα της Ανθής- Μαρίνας Αγούδημου, χήρα του Γεράσιμου Αγούδημου, λόγω χρεών που δημιουργήθηκαν μετά την κατάρρευση της μυθικής ναυτιλιακής εταιρίας .

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα