back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμπαράσταση στο Μάτι από την Σμύρνη- Εκατό δενδρύλλια στην μνήμη των θυμάτων

Διαβάστε επίσης

Εκατό δενδρύλλια φύτεψαν στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής οι κάτοικοι του Σεφερχισάρ της Σμύρνης.

Στη δράση ήταν παρούσα και η γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια που ευχαρίστησε τον δήμαρχο του Σεφέρχισαρ, Τουντς Σόιερ, και τους πολίτες της πόλης για την πρωτοβουλία αυτή.

Η κ. Παπούλια υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο του 1999, την επομένη του καταστρεπτικού σεισμού που έπληξε τη Δυτική Τουρκία, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Ελλάδα συνέδραμε τους Τούρκους στη διάσωση εγκλωβισμένων.

«Χαίρομαι που τόσοι πολλοί αυτοδιοικητικοί και επιμελητηριακοί παράγοντες των παραλίων της Δυτικής Τουρκίας, αλλά και απλοί πολίτες δεν ξέχασαν. Τίμησαν τους γείτονές τους και τη μνήμη των δικών μας αδικοχαμένων θυμάτων», ανέφερε η κα. Παπούλια.

«Αν και τα ονόματα των χωρών είναι διαφορετικά, τα βάσανα είναι κοινά … Ο Δήμος του Seferhisar δεν έχει ξεχάσει τις 100 ψυχές που χάθηκαν στις πυρκαγιές του Ιουλίου. Φυτεύουμε ελαιόδεντρα στη μνήμη τους έγραψε σε ανάρτηση στο twitter ο δήμαρχος της πόλης Τουντς Σόιερ.

Αλ.Χαρίτσης: H αλληλεγγύη μας φέρνει πιο κοντά

“Οι δύο λαοί ζούμε στην ίδια περιοχή, αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα & αγωνίες. Η αλληλεγγύη & η ανθρωπιά μας φέρνουν πιο κοντά”, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στον λογαριασμό του στο twitter, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με Τούρκους δημάρχους από την Ένωση για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο οι οποίοι ήρθαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Η τουρκική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους: Μπουλέντ Τανίκ πρόεδρο του Συνδέσμου Ειρήνης και Συνύπαρξης στο Αιγαίο, Οσμάν Οσγκιβέν , πρώην δήμαρχο του Δικελί- Σμύρνης, Ζεινέπ Αλτιόκ Ακατλί, πρώην βουλευτή της Σμύρνης και πρώην αντιπρόεδρο του CHP και Μεχμέτ Σοϊσαλάν, πρώην δήμαρχο της πόλης Δίδυμα(Didim)-Αϊδινίου, συνοδευόταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα