back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

UEFA: Σκέψεις για VAR στην νοκ-αουτ φάση του Champions League

Διαβάστε επίσης

Η UEFA εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο άμεσης εφαρμογής του VAR στην νοκ-αουτ φάση του Champions League αυτής της χρονιάς, σύμφωνα με δηλώσεις του πρέδρου της, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

Η UEFA επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει το VAR-video assistant referees  αυτή τη σεζόν, παρά την χρήση της νέας τεχνολογίας στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, της Ισπανίας, Ιταλίας και της Γερμανίας, αλλά και στο Μουντιάλ στη Ρωσία νωρίτερα φέτος το καλοκαίριμ με μεγάλη επιτυχία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Τσεφερίν είπε ότι μία έκεθη διαιτησίας την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να δώσει το “πράσινο φως” στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA να αναθεωρήσει τη στάση της για το VAR σε συνάντηση της, που θα γίνει στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο.

«Ο Ρομπέρτο Ροζέτι- επικεφαλής των διαιτητών της UEFA- και η ομάδα του είναι πολύ καλοί. Υπάρχουν σημαντικά θέματα να δούμε», δήλωσε ο Τσέφεριν. «Περιμένω την έκθεση σε μια εβδομάδα ή μετά και έτσι τότε θα δούμε πότε θα μπορέσουμε να την υλοποιήσουμε, το αργότερο την επόμενη σεζόν».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συλλόγων, Ανδρέα Ανιέλι, που βρισκόταν δίπλα στον Τσεφερίν, πρόσθεσε: «Το αργότερο την επόμενη σεζόν σημαίνει επίσης ότι υπάρχει χώρος για εφαρμογή της νωρίτερα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα