back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βουλή: «Όχι» σε άρση ασυλίας του Π. Καμμένου

Διαβάστε επίσης

Τη μη άρση της βουλευτικής ασυλίας του Πάνου Καμμένου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Αφορούσε μήνυση που του έχουν καταθέσει ο Ηλίας Κανέλλης, η Μιράντα Ξαφά και ο Χάρης Μάκας για την ταλαιπωρία που τους προκάλεσε, όταν κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για «απάτη επί δικαστηρίω» σε μια δικαστική υπόθεση, «ουρά» της υπόθεσης CDS.

Σε σύνολο 156 παρόντων βουλευτών κατά της άρσης ψήφισαν 118 βουλευτές και υπέρ 38.

Π. Ρήγας: Oι πολιτικοί πρέπει να προστατεύονται από κακόβουλες και ψευδείς καταστάσεις – Να υπάρξει συγκεκριμένη οριοθέτηση

«Οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μπορούν βεβαίως να ελέγχουν την πολιτική ηγεσία και όλες τις θεσμικές αρχές, αλλά θέλει και μια προσοχή αυτό το πώς γίνεται και πώς αξιολογείται. Εγώ όταν είχα κάνει κριτική στους θεσμούς και μιλούσα για τη δικαιοσύνη – που σέβομαι τις αποφάσεις της – δεν μπορεί να βγαίνουν τότε τα ΜΜΕ και να μου κάνουν κριτική γιατί το έκανα».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2», ερωτηθείς με αφορμή την απόφαση της Βουλής να μην άρει τη βουλευτική ασυλία του Πάνου Καμμένου, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν εις βάρος τους, οι Ηλίας Κανέλλης, Μιράντα Ξαφά, Χάρης Μάκας, για την υπόθεση των CDS και αν αυτή αποτελεί υποκρισία της Κυβερνητικής παράταξης η οποία την ίδια ώρα, τάσσεται υπέρ της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας.

«Υπάρχει ένας νόμος συγκεκριμένος. Η Βουλή έχει αυτή την υποχρέωση, πήρε την απόφαση αυτή στο σύνολο της, από εκεί και πέρα όταν γίνει αυτή η συζήτηση – που είναι αναγκαίο να αλλάξει αυτός ο νόμος ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ανισότιμης μεταχείρισης σε ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα τα πολιτικά, με τους υπουργούς – θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας πρόσθεσε, «οι πολιτικοί πρέπει να προστατεύονται από κακόβουλες και ψευδείς καταστάσεις και πρέπει να υπάρξει πολύ συγκεκριμένη οριοθέτηση. Και το λέω ευθέως, δεν μπορεί να υπάρχει και μία επίθεση απέναντι στους πολιτικούς και να σέρνονται στα δικαστήρια χωρίς αποδείξεις, χωρίς τίποτα, απλώς γιατί έτσι μας ήρθε. Προφανώς αυτός ο νόμος έχει τεράστια θέματα, σοβαρότατα προβλήματα και ήταν ευθύνη άλλων που τον πέρασαν, και μάλιστα συνταγματικά, αλλά πρέπει να προσδιοριστεί και το πλαίσιο. Δεν μπορούμε να φτάσουμε σε ακραία φαινόμενα, να σέρνονται πολιτικοί στην άρση των καθηκόντων τους».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα