back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπόθεση Ζ. Κωστόπουλου: ΕΔΕ για τους εννέα αστυνομικούς

Διαβάστε επίσης

Σε ένορκη διοικητική εξέταση μετατράπηκε η προκαταρκτική έρευνα για τους εννέα αστυνομικούς που συμμετείχαν στην σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, μετά την δημοσιοποίηση του ιατροδικαστικού πορίσματος σύμφωνα με το οποίο ο θάνατός του, προήλθε από ισχαιμικό επεισόδιο εξαιτίας των πολλαπλών χτυπημάτων που δέχθηκε.

Οι εννέα αποσπώνται προσωρινά στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ.  Μηνύσεις για τις ενέργειες ΕΚΑΒ και ΔΙΑΣ ετοιμάζει η οικογένεια Κωστόπουλου.

«Το πόρισμα δίνει τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια», τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη.

Κλειώ Παπαπαντολέων: Η Αστυνομία συνεχίζει να μην συνεργάζεται

“Το καταδικαστικό πόρισμα φτάνει σε αυτό που αποτυπώνει και το βίντεο, αυτό το βλέπουμε και στην έκθεση. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως ήταν ένας υγιής οργανισμός- όπως μου είπε ένας γιατρός, είχε καρδιά πιλότου- ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο 32 ετών ( γιατί παίζει και αυτό το ρόλο του) και ότι δεν βρέθηκε τίποτα στις τοξικολογικές. Αυτά δεν μπορεί να αναστραφούν, δεν αμφισβητούνται “ Αυτά δήλωσε η εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Ζ. Κωστόπουλου, Κλειώ Παπαπαντολέων, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τις Ντάμες Σπαθί.

Η κ. Παπαπαντολέων είπε ότι πρόκειται για μια έκθεση μετρημένη, σαφή που καταλήγει βάσει όχι μόνο των ευρημάτων που έχει αλλά και που δεν έχει, που δεν προκύπτουν. Αναφερόμενη στην ποινική δίωξη των κατηγορουμένων είπε πως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις πιθανόν να αλλάξει σε ανθρωποκτονία από πιθανό δόλο, ενώ άφησε το ενδεχόμενο η οικογένεια να στραφεί εναντίον και κατά των αστυνομικών αλλά και του άνδρα του ΕΚΑΒ : “δεν υπάρχει διάθεση να σύρουμε άδικα ανθρώπους, όμως είναι προφανές ότι έχουμε σειρά παραβάσεων από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και την ΕΔΕ που γίνεται καθώς ο Ζακ Κωστόπουλος κατέληξε στα χέρια των αστυνομικών οι οποίοι προχώρησαν αν και ημιθανής στην χειροπέδησή του. Όπως υπάρχει ένα ζήτημα και τι κάνει ο άνθρωπος του ΕΚΑΒ ώστε να παρεμποδίσει να περάσουν χειροπέδες σε έναν ημιθανή άνθρωπο”.

Η κ. Παπαντολέων κατηγόρησε την Αστυνομία για απροθυμία να συνεργαστεί καθώς όπως είπε: “ Η ΕΛ.ΑΣ. Είναι απρόθυμη να συνεργαστεί με τους ανακριτές και τις δικαστικές αρχές. Το ενδιαφέρον της εξαντλείται μόνο στο αν έκανε ληστεία ή όχι ο Ζακ, ερευνά το νεκρό και όχι τους κατηγορούμενους. Αυτό δίνει το στίγμα λες και αυτό θα δικαιολογούσε τα πάντα. Σας λέω λοιπόν για χάρη της συζήτησης ότι ο Ζακ αποπειράθηκε να κλέψει ή να ληστέψει. Αν δεν έσπαγαν οι κατηγορούμενοι την βιτρίνα θα τον έπιαναν οι αρχές, δεν σκοτώνουμε κάποιον στο ξύλο”.

Τέλος η εκ των συνηγόρων της οικογένειας απηύθυνε έκκληση , όποιος γνωρίζει, είδε ή άκουσε κάτι να πάει να το καταθέσει στις αρχές: “όποιος έχει οπτικό ή ακουστικό υλικό ή ήταν μάρτυρας ή γνωρίζει κάποιον που ήταν στο περιστατικό να καταθέσει- γιατί θα βοηθήσει πολύ- είτε στις αρχές είτε στην διαδικτυακή πλατφόρμα “forensic architecture” .

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα