back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Να μην κλείσει ο ιστορικός κινηματογράφος «Αλκυονίς»

Διαβάστε επίσης

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων αποφάσισε ομόφωνα να κατατεθεί αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού ώστε να μη μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο ο ιστορικός κινηματογράφος «Αλκυονίς» που βρίσκεται στην Κυψέλη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, η κινηματογραφική αίθουσα είναι ιστορική, γι’ αυτό και θα ζητήσουν ώστε να χαρακτηριστεί η αίθουσα νεότερο μνημείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Πριν από λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε ότι η ιστορική κινηματογραφική αίθουσα της «Αλκυονίδας» που βρίσκεται στην οδό Ιουλιανού και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1968, κινδυνεύει να κλείσει και να μετατραπεί σε εμπορικό χώρο.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι άνθρωποι της τέχνης θα καταθέσουν αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού ώστε να χαρακτηριστεί η αίθουσα νεότερο μνημείο, ως προς τη χρήση της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, υιοθετώντας τη σχετική γνωμοδότηση της 6ης Δημοτικής Κοινότητας και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ιστορική, καλλιτεχνική και κοινωνική αξία της «Αλκυονίδας», δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και των καλλιτεχνών και θα διεκδικήσει από κοινού, ώστε η Αλκυονίδα να συνεχίσει να λειτουργεί αποκλειστικά ως κινηματογραφική αίθουσα τέχνης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα