back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γ. Μπουτάρης: Να μην ορίσουν τα κόμματα υποψηφίους στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

«Η απόφαση να μην διεκδικήσω τον δήμο είναι καθαρά προσωπική, έχω 16 χρόνια που υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, είναι υπηρεσία, γι΄ αυτό δεν πρέπει να ξεπερνάει τις δύο θητείες», πρόσθεσε.

«Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες για νέο κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης και συμπλήρωσε: «Όχι μόνο δεν φοβάμαι τις αλλαγές, αλλά τις επιζητώ».

Όσον αφορά το ζήτημα της διαδοχής, δήλωσε αντίθετος με τη διαδικασία «να δίνει ο δήμαρχος δακτυλίδι». «Το μόνο δακτυλίδι που έχω είναι η βέρα του γάμου μου, είμαι εναντίον οποιασδήποτε διαδικασίας να δώσει ο δήμαρχος δακτυλίδι», είπε, ενώ απηύθυνε έκκληση στα κόμματα «να κάνουν στην άκρη και να μην ορίσουν κομματικούς υποψηφίους».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο λάθος που έκανε στη θητεία του, τη θέση που διατύπωσε για το Μακεδονικό.

«Ήταν πολύ άκαιρη η τοποθέτηση μου σε σχέση με το χρόνο και με τον όγκο των διαδηλώσεων και του πατριωτισμού που υπήρχε. Βέβαια υπήρχε και τραγική παραπληροφόρηση. Με βρίζουν λες και υπέγραψα εγώ τη συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης.

(Με πληροφορίες από το THESTIVAL)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα