back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ισοθερμικές κάψουλες μοιράζονται στους άστεγους του Παρισιού

Διαβάστε επίσης

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα διατεθούν σε άστεγους και μετανάστες που ζουν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, αυτά τα πρωτότυπα ισοθερμικά σπιτάκια που θυμίζουν ατομικά ιγκλού.

Οι Γάλλοι τα ονόμασαν “κουκούλια” καθώς η λειτουργία τους θυμίζει πράγματι τέτοια, αφού λειτουργούν αποκλειστικά για τον ύπνο και για να προστατεύσουν όσους ζουν στο δρόμο από το έντονο κύμα της κακοκαιρίας που έχει αρχίσει ήδη να χτυπάει τη Γαλλία. Τα πρώτα τέτοια ισοθερμικά σπιτάκια – υπνόσακοι, μοιράστηκαν δοκιμαστικά τον Φεβρουάριο που μας πέρασε σε 10 περίπου άστεγους στο δάσος του Βινσέν, στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Μόλις εχθές, ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός εξελιγμένου μοντέλου ατομικού ιγκλού. Οι νέες κάψουλες είναι πιο ανθεκτικές αλλά και πιο μαλακές ώστε να μπορεί κάποιος να ξεκουράζεται πιο εύκολα. Είναι φτιαγμένες από διπλό στρώμα πολυαιθένιου και ένα φύλο αλουμινίου στο εσωτερικό. Τα υλικά αυτά επιτρέπουν σε όποιον είναι μέσα να αναπνέει με ευκολία αλλά και να διατηρεί το σώμα του σε μία σταθερή θερμοκρασία 15 έως 20 βαθμών Κελσίου.

Το κάθε ένα από αυτά τα “κουκούλια” ζυγίζει περίπου δέκα κιλά και, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές τους, λύνεται και μεταφέρεται σχετικά εύκολα. Μέσα στη βδομάδα θα μοιραστούν περίπου 50 τέτοια κομμάτια σε άστεγους που έχουν επιλεγεί από οργανώσεις. Το κόστος του καθενός ανέρχεται στα 200 ευρώ και χρηματοδοτήθηκαν από το Ίδρυμα Καλιτέλ.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα