back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κλήση Πολύδωρα και Μαρκογιαννάκη για το C4i

Διαβάστε επίσης

Οι πρώην υπουργοί Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναμένεται να κληθούν τις επόμενες ημέρες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης για την παραλαβή του συστήματος c4i.

Εκτός από τους δύο πρώην υπουργούς αναμένεται να λάβουν κλήτευση ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ο τότε νομικός σύμβουλος του υπουργείου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα ης αμερικανικής εταιρίας SAIC, η οποία είχε αναλάβει το έργο, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με υπεργολάβο την Siemens.

Ενώπιον του δικαστηρίου δεν θα κληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκοπής Παυλόπουλος, λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στο οποίο περιλαμβάνεται και η εισαγγελική πρόταση, αναφέρεται ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και την 7η τροποποίηση της οικείας Σύμβασης, καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AΕ, «προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές».

Επίσης, από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρία εστιάζει και σε σημείο του βουλεύματος που αναφέρει πως οι εκπρόσωποι της εταιρίας προκάλεσαν την απόφαση των υπουργών «με πειθώ και φορτικότητα και χρησιμοποιώντας την πράξη της δωροδοκίας κρατικών λειτουργών που δεν προσδιορίστηκαν».

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Υπάρχει πολιτικό σχέδιο που έχει εξυφανθεί από τα υπόγεια του Μαξίμου, όμως θα γυρίσει μπούμεραγκ, αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη στη σκιά της σφοδρής σύγκρουσης με την κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος την επιχείρηση στοχοποίησης του Κώστα Σημίτη και την υπόθεση του C4I.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για θεσμικό ατόπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με στόχο, όπως αναφέρουν, να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα μικροκομματικά τους παιχνίδια.

Σπεύδουν πάντως να ξεκαθαρίσουν ότι δεν τα βάζουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά θέλουν να λάμψει η δικαιοσύνη κάνοντας λόγο παράλληλα για πολιτικές και δικαστικές ευθύνες.

«Δεν δικάζουμε, ούτε καταδικάζουμε κανένα. Ζητούμε να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και ο νόμος», αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, επιμένοντας ότι το επίμαχο βούλευμα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Εξάλλου, σε ενημερωτικό σημείωμα του ΚΙΝΑΛ επισημαίνεται εκ νέου ότι η δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη.

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε κανένα παραθεσμικό σύστημα που πλήττει τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται βέβαιοι οτι το κράτος δικαίου λειτουργεί και πως όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι θ τιμωρηθεί”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μίνα Μουστάκα – Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα