back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με το άρθρο περί ευθύνης υπουργών θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Διαβάστε επίσης

Με την συζήτηση των άρθρων 62 και 86 του Συντάγματος που αφορούν τις διατάξεις περί ευθύνης υπουργών θα ξεκινήσουν οι εργασίες της κοινοβουλευτικής επιτροπής αναθεώρησης τους Συντάγματος και ακολούθως η συζήτηση θα διεξαχθεί με βάση την ροή και την αλληλουχία των άρθρων του Συντάγματος.

Στην απόφαση της πλειοψηφίας αντέδρασαν οι βουλευτές της ΝΔ που ήθελαν η συζήτηση να ξεκινήσει με την ροή των άρθρων, όπως αποτυπώνονται στο Σύνταγμα, και να προηγηθεί η διάταξη για τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας στην αρχή των συνεδριάσεων.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καρούγκαλος επιχείρησε να θέσει προς συζήτηση το αν η παρούσα Βουλή που είναι προτείνουσα δεσμεύει την επόμενη Βουλή σχετικά με την κατεύθυνση των αναθεωρητέων διατάξεων.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της επιτροπής Νίκου Παρασκευόπουλου που παρακάλεσε τον κ. Κατρούγκαλο να μην συζητηθεί σήμερα αυτό το μείζον διαδικαστικό θέμα αλλά να το εξετάσει η επιτροπή στην διάρκεια.

Όσον αφορά τα διαδικαστικά θέματα η επιτροπή αποφάσισε να συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Τετάρτη το απόγευμα και Πέμπτη το πρωί.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα