back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας προς Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε σχέδιο διάλυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου

Διαβάστε επίσης

Για παραπληροφόρηση, τρομοκράτηση των πολιτών και σχέδιο διάλυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στην Επίκαιρη Ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανομία στα Πανεπιστήμια, καταλογίζοντάς του και αλλαγή στην ατζέντα μετά τα «καλά νέα για την οικονομία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Παραπληροφορείτε τους πολίτες, κύριε Μητσοτάκη. Γιατί τα περιστατικά ανομίας στα πανεπιστήμια επί των ημερών σας και με καταργημένο το άσυλο ήταν περισσότερα από αυτά επί της δικής μας κυβέρνησης, με το άσυλο να έχει επανέλθει», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι, «ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο δεν απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας όταν διαπράττονται κακουργήματα. Αυταπάγγελτα μπορεί να επέμβει η αστυνομία, αρκεί να κληθεί».

Διπλό ψέμα

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι, υπάρχουν προβλήματα «στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Αριστοτέλειο, στο ζήτημα της διακίνησης των ναρκωτικών» και παρέθεσε στοιχεία της ΕΛΑΣ, με βάση τα οποία οι συλλήψεις διπλασιάστηκαν και το παρεμπόριο «χτυπήθηκε».

«Που είναι, λοιπόν, η αστυνομία που ο ΣΥΡΙΖΑ της δένει τα χέρια;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός τονίζοντας «άλλος ένα μύθος καταρρέει».

Επίσης, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποκρισία που αφορά στο πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, επισημαίνοντας «είμαστε η μόνη Κυβέρνηση που δήλωσε δημοσίως ότι υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας και πώς η αντιμετώπιση του είναι κάτι το εξαιρετικά σύνθετο».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για «επιλεκτική όραση», λέγοντας χαρακτηριστικά «τους Ρουβίκωνες, τους βλέπετε. Αλλά δεν βλέπετε το δικό σας πρόσωπο μέσα στα κραυγαλαία περιστατικά ανομίας και διαφθοράς μέσα στα Πανεπιστήμια. Δεν βλέπετε πως στο ίδιο το πανεπιστήμιο αυτό η φοιτητική σας παράταξη συνελήφθη να έχει στήσει μια ολόκληρη φάμπρικα για να κάνει αντιγραφή στις εξετάσεις».

«Γκόθαμ Σίτι»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι «άδικο για τη χώρα, ιδίως σε μία περίοδο που τον τόπο μας επιλέγουν εκατομμύρια τουρίστες ως τουριστικό προορισμό» να δίνεται η εικόνα ότι υπάρχει γενικευμένη κατάσταση βίας και ανομίας «θαρρείς και ζούμε στην πόλη του Γκόθαμ Σίτι».

Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στους Έλληνες πολίτες να προστατέψει και να αναβαθμίσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

«Βλέπουμε τα προβλήματα, δεν έχουμε παρωπίδες, δεν θέλουμε να δημιουργούμε εντυπώσεις, ούτε να δημαγωγήσουμε γιατί δημαγωγία είναι αυτό που κάνετε κ. Μητσοτάκη» συνέχισε. «Αφήστε λοιπόν τους αφορισμούς και ελάτε με επιχειρήματατα να συζητήσουμε. Αν είστε εχθρός του δημόσιου Πανεπιστημίου πείτε το ανοιχτά, αν όμως θέλετε να το ενισχύσετε είμαστε εδώ να σας ακούσουμε» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα