back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ιλιγγιώδη άνοδο κατά 2.600% σημείωσαν οι πωλήσεις προϊόντων στην Ελλάδα κατά την εβδομάδα της Black Friday με αποτέλεσμα η χώρα μας να καταλαμβάνει μία θέση στην κορυφαία πεντάδα των χωρών που βλέπουν τις αγορές προϊόντων να εκτοξεύονται κατά τη συγκεκριμένη αγοραστική περίοδο.

Οι έλληνες καταναλωτές ετοιμάζονται να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 206 €, μόλις 5€ λιγότερα από το ποσό που ξοδεύουν οι Γερμανοί.

Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες πολίτες που συγκαταλέγονται στις οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού δεν θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα λόγω των αυστηρών κριτηρίων που έχουν τεθεί. Περίπου 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά αναμένεται να λάβουν από 300 έως 1.400 ευρώ.

Την απόφαση του Δικαστηρίου, που επέβαλε 10ετή κάθειρξη σε καθαρίστρια παιδικού σταθμού του Βόλου, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες αναίρεσής της. Η 53χρονη είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο της ΣΤ΄ Δημοτικού, προκειμένου να βρει δουλειά. Παράλληλα, θα κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Πανελλαδική δράση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σήμερα με αίτημα να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η δίκη. Συγκέντρωση έξω από το εφετείο Αθηνών. Κινητοποιήσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται στη Βουλή κατά την ώρα του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για την «Ανομία στα Πανεπιστήμια».

Για τη 1 και μισή μετά το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο πλαίσιο του νέου κύκλου συζητήσεων με την Εκκλησία. Αυτή την ώρα ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα .

Με ομιλία του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ξεκινούν αυτή την ώρα, στον Περισσό, οι εργασίες της 20ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

«Η Τουρκία μπορεί ανά πάσα στιγμή να απαντήσει σε τετελεσμένα που είναι ενάντια στα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Να προσέξουν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες που θα κάνουν έρευνα στην ανατολική Μεσόγειο», προειδοποιεί ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μπιναλί Γιλντιρίμ. Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη θάλασσα» τόνισε κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της στο θέμα της υφαλοκρηπίδας».

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Εκτός έδρας δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός ο οποίος στις 9.30 το βράδυ αντιμετωπίζει τη Μπασκόνια για την 9η αγωνιστική της Euroleague.

Καιρός

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από αύριο με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές. Στα λευκά θα ντυθούν τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Τοπικές νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 16 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα