back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Διαβάστε επίσης

Το «Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» διοργανώνει για πέμπτη κατά σειρά χρονιά την ετήσια ανοιχτή συνάντηση φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα.

Σκοπός

Σκοπός του «Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» είναι η προώθηση του διαλόγου μεταξύ των φορέων του πεδίου σε θέματα που αφορούν στις δημόσιες πολιτικές, την εκπαίδευση, υποστήριξη και δικτύωση των εγχειρημάτων στην κατεύθυνση ανάπτυξης ενός ευνοϊκού οικοσυστήματος της ΚΑΛΟ.

Διοργανωτές

Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝΚΑ)

– Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. Κεντρ. Μακεδονίας,

– ΕΡΓΑΝΗ Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας Γυναικών – ΚΟΙΝΣΕΠ Άνεμος Ανανέωσης

– Impact Hub Athens

– Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας

allilegia_oikonomia

Το πρόγραμμα

· Εργαστήριο: «Δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων: Καλές πρακτικές και προκλήσεις», Παρασκευή 23/11, 14.00 έως 17.00, στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28).

· Εργαστήριο: «Κοινωνική χρηματοδότηση: πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε;», Παρασκευή 23/11, 18.00 έως 20.30, στο Impact Hub Athens.

· Εργαστήριο: «Κέντρα στήριξης και εκπαιδευτικά εργαλεία: χτίζοντας δίκτυο υποστήριξης και δεξαμενή γνώσης», Σάββατο 24/11, 10.00 έως 15.00, στο Impact Hub Athens.

· Δημόσια συζήτηση: «Θεσμικό περιβάλλον και δημόσιες πολιτικές για την ΚΑΛΟ: αποτίμηση, προκλήσεις και διεκδικήσεις», Σάββατο 24/11, ώρα 17.00 έως 20.00, στο Impact Hub Athens

· Συνάντηση γνωριμίας: «Αγορές ΚΑΛΟ στον αστικό χώρο: Πιλοτικές εφαρμογές στο δήμο της Αθήνας», Κυριακή 25/11, 11:00 έως 14:30 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42).

Το Φόρουμ

Το «Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας»  είναι μία άτυπη σύμπραξη επιχειρήσεων της κοινωνικής οικονομίας, δικτύων ΚΟΙΝΣΕΠ και υποστηρικτικών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συμβάλουν στην αλληλοβοήθεια, υποστήριξη, δικτύωση, αυτό-οργάνωση κι ανάπτυξη του χώρου των κοινωνικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών στην Ελλάδα.

Η σύμπραξη αυτή ξεκίνησε το 2014 με τη διοργάνωση του πρώτου Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας το Νοέμβριο του 2014 στην Αθήνα, ενός διήμερου ανοιχτούσυνεδρίου, το οποίο έληξε με μία πρώτη κοινή διακήρυξη των συμμετεχόντων. Ακολούθησαν τα συνέδρια το 2015, 2016 και 2017 καθώς και περιφερειακά συνέδρια στην Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα που έθεσαν τις βάσεις για κοινές θέσεις, ένα πλαίσιο αξιών και αρχών.

Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας προωθεί την συνεργασία στη βάση ενός Κώδικα Δεοντολογίας των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, στον οποίο αποτυπώνονται κοινές θέσεις καθώς και διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές και αξίες της ορθής λειτουργίας των κοινωνικών επιχειρήσεων και σύγχρονων συνεταιρισμών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα