back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Σέρχιο Ράμος παραβίασε τους κανόνες ντόπινγκ σύμφωνα με τα Football Leaks

Διαβάστε επίσης

Η γερμανική εφημερίδα Spiegel επικαλούμενη ντοκουμέντα από τα Football Leaks αναφέρει ότι ο Σέρχιο Ράμος παραβίασε δύο φορές το πρωτόκολλο που αφορά θέματα ντόπινγκ δίχως να τιμωρηθεί.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις ο Σέρχιο Ράμος έχει παραβιάσει δύο φορές το πρωτόκολλο που αφορά το ντόπινγκ, όμως η ΟΥΕΦΑ δεν τον τιμώρησε ποτέ.

Η πρώτη και πιο σημαντική τον τελικό του Champions League του 2017 απέναντι στην Γιουβέντους. Στο δείγμα του Ισπανού αμυντικού βρέθηκε η ουσία dexamethasone, η οποία είναι ανάμεσα στις απαγορευμένες από τη WADA και φυσικά δεν επιτρέπεται στην διοργάνωση, παρά μόνο αν δηλωθεί στον έλεγχο από τον θεράποντα ιατρό ότι χορηγείται για ιατρικούς λόγους.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε από τον γιατρό της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος ναι μεν παραδέχθηκε ότι την παραμονή του τελικού έκανε δύο ενέσεις με αυτή την κορτιζονούχα ουσία στον αρχηγό της Ρεάλ (στο γόνατο και στον ώμο), ωστόσο στο επίσημο έγγραφο δήλωσε ότι χορήγησε την ουσία betamethasone.

Η ΟΥΕΦΑ δέχθηκε πως πρόκειται για παρόμοια αγωγή και δεν τιμώρησε ούτε τον παίκτη, ούτε φυσικά την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η δεύτερη φορά αφορούσε σε συμβάν που έγινε τον Απρίλιο του 2018 και αφορά έναν αιφνίδιο έλεγχο της AEPSAD (ισπανική εταιρία αντι-ντόπινγκ) μετά από αγώνα απέναντι στην Μάλαγα (15 Απριλίου).

Όπως τονίζεται σε επίσημο έγγραφο προς την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σέρχιο Ράμος μολονότι προειδοποιήθηκε από τον ελεγκτή να μην κάνει μπάνιο πριν δώσει δείγμα (κάτι τέτοιο είναι πιθανό να παραποιήσει το δείγμα), εκείνος τον αγνόησε και παραβίασε το πρωτόκολλο ελέγχου, κάτι που μπορεί να επιφέρει σοβαρές κυρώσεις. Ωστόσο, ούτε κι εδώ προέκυψαν κάποιες ποινές, αφού η υπόθεση δεν προχώρησε περαιτέρω.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα