back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Στη Θεσσαλονίκη στρέφονται τα βλέμματα, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον συμπολίτη Άρη, την Κυριακή (25/11, 17:30).

O «Δικέφαλος» προέρχεται από νίκη (65-66) επί της πρωτοπόρου του 7ου ομίλου στο Basketball Champions League, Τενερίφης, επί ισπανικού εδάφους, σε μια από τις κορυφαίες βραδιές στην καριέρα του Λίνου Χρυσικόπουλου (24 πόντους με 6/7 τρίποντα). Ο Αρης, από την άλλη, έδωσε το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του στη σεζόν για το Europe Cup και είπε το «αντίο» με νίκη γοήτρου επί της αήττητης έως το βράδυ της Τετάρτης (21/11), Λουκόιλ Λέφσκι (81-76). Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έχει μία περισσότερη νίκη από τον Άρη και στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, έστω κι αν πια δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, θα φανεί αν ο Αρης θα τον «πιάσει» στη βαθμολογία ή αν θα μεγαλώσει η απόσταση που τους χωρίζει.

 

Το Σάββατο (24/11, 18:00), το αήττητο, μαζί με τον Παναθηναϊκό, Περιστέρι, έχει επικίνδυνη αποστολή απέναντι στο Λαύριο, μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων της. Την ίδια ημέρα, στις 15:45, το χωρίς νίκη Ρέθυμνο φιλοξενεί τον Χολαργό των 2 νικών – 4 ηττών. Σε αυτό το σημαντικό ματς όσον αφορά στην παραμονή, οι Κρήτες θα έχουν νέο προπονητή τον Βαγγέλη Ζιάγκο, που αντικατέστησε τον Βαγγέλη Μυκονιάτη. Στο «Τόφαλος», το Σάββατο (24/11, 15:45) παίρνουν θέση στο τζάμπολ, ο Προμηθέας και η Κύμη, με τους Αχαιούς να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Η ομάδα της Εύβοιας έχει πετύχει μόλις μία νίκη, η οποία ήταν μακριά από τη Χαλκίδα και οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη θα τα δώσουν όλα για να τις διπλασιάσουν. Ο στόχος τους, όμως, δεν φαίνεται εύκολα πραγματοποιήσιμος, αφού ο Προμηθέας διανύει περίοδο φόρμας και ήδη μετρά 4 νίκες στο πρωτάθλημα, πέρα από την εξαιρετική πορεία του στην Ευρώπη. Φαβορί είναι και η ΑΕΚ, στον αγώνα της Κυριακής (25/11, 15:00), με τον Ηφαιστο Λήμνου στο ΟΑΚΑ.

 

Τη Δευτέρα, (26/11), ο Ολυμπιακός, αφού πρώτα υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της σε 9 αγωνιστικές στη Euroleague, τη Ρεάλ Μαδρίτης, υποδέχεται στις 19:00 τον Πανιώνιο. Ο Βασίλης Φραγκιάς παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία των «κυανέρυθρων» για προσωπικούς λόγους, παραίτηση που έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση, οι επαφές για επιστροφή με τον Κρις Χουγκάζ δεν τελεσφόρησαν και προς το παρόν παραμένει άγνωστο ποιος θα είναι ο προπονητής του Πανιωνίου στο ματς με τους «ερυθρόλευκους». Τη Δευτέρα (26/11, 15:00) αγωνίζεται και ο Παναθηναϊκός που, μετά τη Βιτόρια, ταξιδεύει στη Ρόδο, για το ματς με τον Κολοσσό.

 

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών έχει ως εξής:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24-26/11)

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου

ΚΓ Μ. Μερκούρη 15:45 Ρέθυμνο-Χολαργός Αναστόπουλος Π.-Παντελίδης-Ζαχαρής (Μαγκανάς)

ΔΑΚ Δ. Τόφαλος 15:45 Προμηθέας Π.-Κύμη Τσαρούχα-Μπήτης-Παφίλης (Ρόζης)

ΚΓ Περιστερίου 18:00 Περιστέρι-Λαύριο Παπαπέτρου-Ψαριανός-Μαλαμάς (Παλάτος)

 

Κυριακή 25 Νοεμβρίου

ΟΑΚΑ 15:00 ΑΕΚ-Ήφαιστος Λήμνου Συμεωνίδης-Τσώνος-Παπαθανασίου (Ντίνος)

ΠΑΟΚ 17:30 ΠΑΟΚ-Άρης Κορομηλάς-Πουρσανίδης Γ.-Καλδίρης (Σιμητόπουλος)

 

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου

Βενετόκλειο 15:00 Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός Μάνος-Κωνσταντινόπουλος-Καλογερόπουλος Λ. (Βιντζηλαίος)

ΣΕΦ 19:00 Ολυμπιακός-Πανιώνιος Κατραχούρας-Δαρλαμήτσος-Ζακεστίδης (Μουζάκης Στ.)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα