back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Με ισχυρή άνοδο άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά και το χθεσινό άλμα της Wall Street .

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει αύριο το κυβερνητικό σχέδιο για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους υπουργούς. Το σχέδιο αυτό, που θα περιλαμβάνει φορολογικά, εργασιακά και ρευστότητα και συνιστά τον επόμενο σημαντικό σταθμό στην πορεία επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Ελλάδα εργάζεται για να μπορεί να υποδεχθεί από την πρώτη Ιουλίου και ξένους τουρίστες.

Εν τω μεταξύ ο τομέας του τουρισμού θα απασχολήσει τις εργασίες της τετραμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας που θα λάβει χώρα στη μια το μεσημέρι.

Συνεδριάζουν σε λίγη ώρα, μέσω τηλεδιάσκεψης οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και των Δυτικών Βαλκανίων, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών τους ενόψει του σταδιακού ανοίγματος και των συνόρων

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης -μέσω ΑΝΤ1- το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά όσα καταστήματα εστίασης δεν διαθέτουν ανοιχτούς χώρους ή δεν έχουν τη δυνατότητα επέκτασης σε υπαίθριους χώρους.

Αναφορικά με τις παραλίες ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι σύντομα τα μέτρα θα γίνουν πιο ελαστικά.

Η διεθνής απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού μέσω των εμβολίων, αλλά και η ανάγκη να υπάρξει «παγκόσμια, άμεση και ίση πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας», στο επίκεντρο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού συνεδριάζει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σήμερα αναμένεται να περάσει το ψήφισμα που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Ένωση για ανεξάρτητη αξιολόγηση των χειρισμών του ΠΟΥ στην κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και το οποίο κέρδισε εχτές τη συναίνεση των 194 κρατών του Οργανισμού.

Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου που βαρύνει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η σημερινή συνεδρίαση θα διαρκέσει περίπου οκτώ ώρες . Η πρόταση της συμπολίτευσης για να γίνει δεκτή πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους στην ονομαστική μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι ,με τους βουλευτές να προσέρχονται ανά 60 στην αίθουσα, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Είναι προς το συμφέρον όλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συνυπογράψουν το γαλλογερμανικό σχέδιο ανάκαμψης για τη δημιουργία ενός ταμείου ανάκαμψης ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στις χώρες που εκφραζουν μια επιφυλακτικότητα. Όπως τόνισε αν δεν υπάρξει αυτή η ώθηση, καμια χωρα δεν θα μπορέσει να βγει από την κρίση που προκάλεσε ο Κορονοϊός.

Στη διάθεση του δήμου Αθηναίων 14 ειδικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με τα οποία πλένονται και απολυμαίνονται πεζοδρόμια, πεζόδρομοι και γενικότερα μεγάλες επιφάνειες. Ηδη -σε πρώτη φάση- χρησιμοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας και στην συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν σε ολόκληρη την πόλη. “Αναβαθμίζουμε τα εργαλεία μας και κάθε επιχείρηση έχει καλύτερα αποτελέσματα” δήλωσε ο δημαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Μάνδρα Αττικής. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Μέγιστη θερμοκρασία 38 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα