back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρολό κιμά γεμιστό

Διαβάστε επίσης

Θα φτιάξουμε ένα πολύ εύκολο, γευστικό αλλά και πολύ εμφανίσιμο φαγητό.

Θα χρειαστούμε κιμά, αυγά, μερικές φέτες τυρί για τοστ και ότι υλικά χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μπιφτέκια.

Κάποιοι τα μπιφτέκια τα κάνουν βαριά, κάποιοι σαν κι εμένα τα κάνουν ελαφριά, θα μου πείτε, πια είναι η διαφορά που τα χαρακτηρίζει βαριά η ελαφριά, μα φυσικά τα υλικά τους, κυρίως το κρεμμύδι, εγώ στα μπιφτέκια δεν βάζω ποτέ κρεμμύδι.

Η συνταγή μου είναι πολύ απλή και εξαιρετικά εύγευστη και αφράτη.

Εκτός από τον κιμά λοιπόν θα χρειαστούμε για τα μπιφτέκια λάδι, αλατοπίπερο, ξερό δυόσμο, ξερό θυμάρι, πολύ λίγη ρίγανη, μισό σφηνάκι ξύδι, ένα αυγό και δυο μικρά παξιμάδια ολικής άλεσης μουλιασμένα καλά στο νερό (οι ποσότητες αυτές είναι για μισό κιλό κιμά).

Τα ζυμώνω όλα πολύ καλά και τα βάζω για λίγο στο ψυγείο, εν τω μεταξύ θα βράσουμε τα αυγά να είναι έτοιμα και ξεφλουδισμένα για να γεμίσουμε το ρολό.

Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας λαδόκολλα και την λαδώνουμε ελαφρά, βάζουμε πάνω τον κιμά και πατάμε γύρω γύρω με τα χέρια για να του δώσουμε ένα σχήμα σαν παραλληλόγραμμο περίπου, σαν χοντρό φύλλο .

Έτσι όπως είναι λοιπόν απλωμένο, βάζουμε δίπλα δίπλα τις φέτες του τυριού και από πάνω τα αυγά, γυρίζουμε προς τα πάνω την λαδόκολλα για να σκεπάσουμε τα αυγά, κλείνουμε προσεκτικά μετα χέρια τις γωνίες και τυλίγουμε σφιχτά στην λαδόκολλα.

Το βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα η ταψάκι, ότι έχετε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω, για μια ώρα περίπου.

Όταν ψηθεί, ξετυλίγουμε προσεκτικά από το χαρτί, βάζουμε το ρολό σε μια πιατέλα και το κόβουμε φέτες, η εικόνα εντυπωσιάζει στο καθημερινό μας τραπέζι.

Εδώ να σημειώσω, πως για μισό κιλό κιμά θα χρειαστούμε τέσσερα βρασμένα αυγά, τρεις φέτες τυρί του τοστ και κάνουμε ένα ρολό, ανάλογα όμως με τα άτομα που είσαστε, αποφασίστε εσείς για την ποσότητα.

Το ρολό συνοδεύεται με πολλά πράγματα, εγώ απλά θα σας τα θυμίσω…

Με μια πλούσια πράσινη σαλάτα, μ’ ένα ρύζι πιλάφι, με πατάτες πουρέ, η πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα