back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας- Δείτε πόσα θα πληρώσετε

Διαβάστε επίσης

Αναρτήθηκαν στο taxinet τα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας. Τα νέα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι και η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οχήματα στην ιστοσελίδα www.aade.gr.

Με την Ταυτότητα Οφειλής που υπάρχει σε κάθε ειδοποιητήριο θα μπορείτε να κάνετε την εξόφλησή τους, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2019 μπορεί να γίνεται είτε στα γκισέ της τράπεζας είτε ηλεκτρονικά.

Για όσους θέλουν να τα εξοφλήσουν μέσω e-banking, θα χρειαστούν μόνον την Ταυτότητα Οφειλής που υπάρχει στο ειδοποιητήριο. Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εξοφλήσουν σε 12 δόσεις οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών. Σε κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ

Τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με πέρσι, με τους περισσότερους ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν περίπου το ίδιο ποσό.

Ειδικότερα στα:

α) Επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών.

β) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο).

Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το έτος 2000:

Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα από το έτος 2001 έως το 2005:

Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα από το 2006 και μετά:

Κατάθεση πινακίδων

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους. Η κατάθεση πινακίδων γίνεται με την υποβολή σχετικής αίτησης από τον ιδιοκτήτη του οχήματος ή τον νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τρίτο, αποκλειστικά με χειρόγραφο τρόπο.

Τι ισχύει για τα υβριδικά αυτοκίνητα

Τα υβριδικά αυτοκίνητα με κινητήρα έως και 1.548 κυβικά εκατοστά απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. Για τα οχήματα με μεγαλύτερο κινητήρα (από 1.549 κ. εκ. και άνω) τα τέλη κυκλοφορίας θα αντιστοιχούν στο 60% των τελών κυκλοφορίας για τα συμβατικά αυτοκίνητα, αναλόγως με την πρώτη ημερομηνία ταξινόμησης.

Τι συμβαίνει στην περίπτωση πώλησης του αυτοκινήτου

Οι ενδιαφερόμενοι, πηγαίνουν στην αρμόδια υπηρεσία και καταθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Ο υπάλληλος εκδίδει νέα προσωρινή άδεια κυκλοφορίας ενώ μετά από 7 ημέρες ο αγοραστής παραλαμβάνει την κανονική άδεια.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

– Άδεια κυκλοφορίας Ι.Χ. οχήματος (πρωτότυπη και φωτοτυπία). Ισχύον ΚΤΕΟ (δελτίο τεχνικού ελέγχου), εφόσον υποχρεούται να διαθέτει το όχημα. (πρωτότυπο και φωτοτυπία)

Αίτηση Μεταβίβασης Οχήματος

Κυριότητα (πράξη εξόφλησης) εάν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο (το είχε αγοράσει με δόσεις)

Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο, πωλητή και αγοραστή.

 ΑΦΜ αγοραστή

Παραστατικό Τράπεζας για την καταβολή του τέλους Εντμεταβίβασης και του τέλους αδείας του οχήματος. Στην αιτιολογία μην ξεχάσετε να αναγράψετε την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος

Βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας

Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη, και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη «Οχήματα».

Ακολούθως έχετε δύο επιλογές:

  1. Αν επιλέξετε «Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο Taxisnet»:

Ο υπόχρεος πληκτρολογεί όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσει τα στοιχεία του.

  1. Αν επιλέξετε «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet»:

Αφού κλικάρετε την «ΕΙΣΟΔΟ», θα μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική φόρμα όπου μπορείτε να αναγράψετε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας και επιλέγοντας «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ» να βρείτε τα τέλη για το όχημα σας.

Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει ο υπόχρεος να δώσει την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2019.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν στο Taxisnet το αργότερο τις επόμενες μέρες και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Όταν αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet «Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων» στην ιστοσελίδα www.aade.gr και να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα