back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατά του Γ. Παπαντωνίου η δικογραφία που ανακοινώθηκε για το c4I

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η δικογραφία για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, που στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας «κατά μόνας από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση, στρεφόμενη κατά του δημοσίου».

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της δικαιοσύνης «το όφελος που επεδίωξε και πέτυχε και η ζημιά που προξενήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 50 εκατ. δρχ. ή 150.000 ευρώ». Το ποσό αυτό αναφέρεται γιατί πάνω από αυτό μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπου 20.000 σελίδων δικογραφία περιλαμβάνει καταθέσεις για επαφές του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου σε όλες τις φάσεις ανοίγματος και αξιολόγησης των προσφορών( από δημοσιεύματα).

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν πως με βάση τη νομολογία της Novartis η παθητική δωροδοκία δεν θεωρείται υπουργικό καθήκον, συνεπώς, μπορεί να συγκροτηθεί προανακρική επιτροπή που θα διαρκέσει πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και η δικογραφία θα επιστρέψει στη Δικαιοσύνη.

Με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η ογκώδης δικογραφία τέθηκε υπ’ όψιν των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, σε ψηφιακή μορφή.

Για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής απαιτείται να υποβληθεί αίτημα με 30 υπογραφές.

«Φωτιές» ανάβει η κατάθεση Βασιλάκου

Τον πρώην υπουργό εθνικής άμυνας εμπλέκει ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος, ο οποίος στις 5 Νοεμβρίου 2018 εμφανίστηκε στον αρμόδιο ανακριτική και συνέδεσε τον υπουργό με μίζες για το C4I.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατά την εξέταση του εκτίμησε πως δεν έπρεπε να είχε συναφθεί σύμβαση με τη SAIC αλλά και ότι το ύψος της μίζας που δόθηκε για το C4I κινείται σε τάξη μεγέθους στα 18 εκατ. ευρώ. Η εκτίμησή μου καταλήγει ο μάρτυρας είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου.

ΚΙΝΑΛ: Η επίθεση κατά της παράταξής μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Εν τω μεταξύ , με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις , τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη βουλή και την κατάθεση Βασιλάκου το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του αναφέρει : Η επίθεση κατά της παράταξής μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Επιστράτευσαν τώρα καταδικασμένο από την Δικαιοσύνη πρόσωπο -δήθεν μάρτυρα- που δηλώνει ότι «κατά πάσα πιθανότητα» ήξεραν, αλλά «δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν…» και άλλες απίθανες αστειότητες, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής. Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού παρακράτους αποκαλύφθηκαν και θα πέσουν στο κενό, αναφέρεται στην ανακοίνωση και το Κίνημα Αλλαγής, καταλήγει: ο Ελληνικός λαός θα τους καταδικάσει όπως και τις άθλιες μεθοδεύσεις τους, που πλήττουν την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία.

Στέλλα Παπαμιχαήλ – Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα