back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης: Η Εκκλησία της Κρήτης και το Φανάρι έπρεπε να είχαν ενημερωθεί για το περιεχόμενο της συμφωνίας

Διαβάστε επίσης

Την πάγια θέση του Ποταμιού υπέρ των διακριτών ρόλων Κράτους – Εκκλησίας επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία του κόμματος στη βουλή με αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Σχετικά με το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως η Εκκλησία της Κρήτης, όπως και το Φανάρι, έπρεπε να είχαν ενημερωθεί για το περιεχόμενο της συμφωνίας και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μία «καθαρή συμφωνία» με το Κράτος που να εξασφαλίζει τη μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου. Ο κ. Θεοδωράκης γνωστοποίησε ακόμη ότι το Ποτάμι επεξεργάζεται και σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα τη δική του πρόταση για την πλήρη νομική κατοχύρωση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των κληρικών, λέγοντας χαρακτηριστικά:«σε αυτό είμαστε σύμμαχοι με τους παπάδες μας».

Oι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κρήτης δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για το γεγονός του αιφνιδιασμού, αναφέροντας : «αποφασίζουν, άλλοι για μας, χωρίς εμάς».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης, και ο Πρέσβης επί τιμή Γιώργος Κακλίκης. «Το θέμα της μισθοδοσίας μέσα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών είναι κάτι, το οποίο θα το εξετάσουμε ως Ποτάμι ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μαυρωτάς και πρόσθεσε: θα διατυπώσουμε μία δική μας θέση, που έχει να κάνει με το να μην είναι από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αλλά να είναι κατοχυρωμένη η μισθοδοσία τους από το κράτος».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα