back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απίστευτα επεισόδια μεταξύ οπαδών στο ΟΑΚΑ και το Γκάζι

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά επεισόδια που εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, σημειώθηκαν χθες με αφορμή την αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική στο Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Αγιαξ.

Περίπου μια ώρα πριν από τη σέντρα, η ένταση στο ΟΑΚΑ κορυφώθηκε με τους οπαδούς της ΑΕΚ να κάνουν επίθεση στη θύρα των οπαδών του Άγιαξ και να εκσφενδονίζουν αντικείμενα, ξύλα, πέτρες, ως και βόμβα μολότοφ.

Η ένταση κορυφώθηκε και υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ. Οι δυνάμεις καταστολής έκαναν χρήση χημικών, ενώ λίγο αργότερα μπήκαν στην κερκίδα των οπαδών του Άγιαξ με συνέπεια να υπάρξουν σκηνές απίστευτης έντασης και αγριότητας.

Όσο πλησίαζε, δε, η ώρα της έναρξης του αγώνα είχαν μείνει άναυδοι και κοιτούσαν προς την κερκίδα τόσο οι διαιτητές όσο και οι παίκτες του Άγιαξ που έκαναν προθέρμανση, με τους Ολλανδούς να σπεύδουν στις εξέδρες και να ζητούν από τους οπαδούς τους να… ηρεμήσουν.

 

Ένταση σημειώθηκε και στο ημίχρονο του αγώνα κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ έσπασαν κάποια προστατευτικά και κινήθηκαν προς τους οπαδούς του Άγιαξ, ωστόσο δεν συνέχισαν και όλα έληξαν εκεί.

Επεισόδια και στο Γκάζι

Στιγμές χάους, με χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και κυνηγητό στους δρόμους επικράτησε λίγη ώρα πριν την αναμέτρηση του αγώνα στο Γκάζι, μεταξύ των συγκεντρωμένων στο σημείο οπαδών του Άγιαξ και των ΜΑΤ.

Οι οπαδοί του Άγιαξ προκαλούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και όταν κινήθηκαν εναντίον τους με σκοπό να σπάσουν τον κλοιό, δέχθηκαν την αντίδραση των αστυνομικών.

Στο σημείο, ανάμεσα στα μαγαζιά, επικράτησε μεγάλη ένταση, αλλά μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, οι Ολλανδοί οπαδοί περιορίστηκαν και αφού τέθηκαν υπό έλεγχο, μπήκαν στα πούλμαν που θα τους μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σταδίου για το ματς με την πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Συγκρούσεις και τη Δευτέρα

Το βράδυ της Δευτέρας έξω από τα γραφεία συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του Αγιαξ, αλλά και της Βίσλα Κρακοβίας!

Για αρκετή ώρα μαίνονταν συγκρούσεις με συνέπεια να διακοπή η κυκλοφορία στη Λ. Αλεξάνδρας και στη συνέχεια να ακολουθήσει μάχη με τις αστυνομικές δυνάμεις, που έσπευσαν για να ελέγξουν την κατάσταση.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα