back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επιδείνωση του καιρού με κρύο, χιόνια, θυελλώδεις ανέμους

Διαβάστε επίσης

Επιδείνωση του καιρού το προσεχές διήμερο προβλέπει η ΕΜΥ, με τα φαινόμενα να ξεκινούν από σήμερα το βράδυ.

Κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες, κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας, η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Αύριο Πέμπτη, οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν σε όλη τη χώρα, ενώ στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 9 και πιθανώς τοπικά τα 10 μποφόρ. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Νωρίς το πρωί θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ενδεικτικό υψόμετρο χιονόπτωσης στα βόρεια θα είναι από 300 μέτρα και πάνω, στα κεντρικά πάνω από τα 500 μέτρα και στα νότια πάνω από τα 700.

Από αργά το απόγευμα, οι χιονοπτώσεις στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν.

Επίσης, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Ο καιρός ανά περιοχή

Συγκεκριμένα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά, με βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται χιονοπτώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανόν το πρωί και σε πεδινές περιοχές, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα, στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη τοπικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές βροχές. Στις νότιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ στα ορεινά θα χιονίσει πρόσκαιρα. Πριν από το μεσημέρι, βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου, όμως στην Ήπειρο τοπικά, θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές βροχές και στα νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά στα δυτικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9, πιθανόν και 10 μποφόρ. Στα νότια, ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τέλος, στη Ζάκυνθο, προβλέπονται τοπικές βροχές και πιθανώς νωρίς το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι το σαββατοκύριακο

Την Παρασκευή, τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου, προβλέπονται στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις. Στα ανατολικά βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, που βαθμιαία στα βόρεια από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο τοπικά 8 και νωρίς το πρωί τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύστα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά

Το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, που βαθμιαία μέχρι το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και στο Ιόνιο τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα δυτικά ασθενείς και σταδιακά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως στα ανατολικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου, στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές βροχές και στην Κρήτη από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες, ενώ το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Δευτέρα 03 και την Τρίτη 04 Δεκεμβρίου, στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές βροχές.

Στη νότια νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, συννεφιά παροδικά αυξημένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ, που από την Τρίτη όμως, θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα