back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φ. Γεννηματά: «Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν την εκκλησία»

Διαβάστε επίσης

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα Εθνικά Θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Τόσο μέσα στην Εκκλησία, όσο και με την Πολιτεία. Αυτό επισημαίνει σε δήλωση της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ , Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που πραγματοποιήθηκε κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας.

«Προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα, με σεβασμό των διακριτών ρόλων», αναφέρει στη δήλωση της η κ. Γεννηματά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν και εμπλέκουν την εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε την πρόταση της για τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο -όπως υπογραμμίζει- την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων και την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ιερώνυμος εμφανίσθηκε υπέρμαχος συνέχισης του διαλόγου.

Η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το προσεχές Σάββατο θα έχει συνάντηση στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα