back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Ο χρόνος για τον ΣΥΡΙΖΑ μετρά αντίστροφα»

Διαβάστε επίσης

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων βιώσιμης, καινοτόμου και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας και μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης» με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού ότι «εμείς τις πρώτες πραγματικά δικές μας εκατό μέρες τις κλείνουμε αύριο που κλείνουμε εκατό μέρες από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια”.

«Ο κ. Τσίπρας είναι σήμερα ήδη ο μακροβιότερος και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς για την Ελλάδα, μετράει όχι 100 ημέρες αλλά τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση, τα οποία οι πολίτες πλήρωσαν ακριβά – σε φτώχεια και φόρους – και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν, όπως δεν ξεχνούν και το μαύρο πρώτο επτάμηνο του 2015 και τα ψέματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε επίσης ότι «ο χρόνος για τον ΣΥΡΙΖΑ μετρά πλέον αντίστροφα», καθώς- όπως είπε- «οι Έλληνες ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτε πια να περιμένουν από αυτή την κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό ότι «πήγε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, διέλυσε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls, εξαπάτησε τους Έλληνες με ένα δημοψήφισμα-παρωδία και μετά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, επέβαλε 10 δις πρόσθετα αχρείαστα μέτρα, δέσμευσε τη χώρα σε εξοντωτικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και μας κρατά σήμερα εκτός αγορών».

«Τώρα θέλει να ξεχάσουμε όλα όσα ζήσαμε. Αυτό δεν γίνεται. Ούτε έχει νόημα να υποτιμά την αντίληψη των πολιτών. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε από τους Έλληνες 10 και τους επιστρέφει το ένα», πρόσθεσε, ενώ επέκρινε την λογική της “εξάρτησης από επιδόματα” που καταλόγισε στην κυβέρνηση, διευκρινίζοντας πάντως ότι η ΝΔ τα ψηφίζει γιατί- όπως είπε- ” ξέρουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει λιγότερους φόρους και εισφορές, απλοποίηση διαδικασιών για επενδύσεις, επιθετικές αποκρατικοποιήσεις και μικρότερο και καλύτερο κράτος που θα λειτουργεί με αξιολόγηση και αξιοκρατία.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα