back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός ζητά προτάσεις για εξερεύνηση της Σελήνης

Διαβάστε επίσης

Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός συμμετέχει στην διεθνή δράση “NASA Exploration Campaign” και απευθύνει πρόσκληση για προτάσεις και ιδέες  σχετικά με την εξερεύνηση της Σελήνης ενώ ήδη έχει λάβει σχέδια από δέκα ιδρύματα η φορείς.

Στην πρόσκληση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με την κατάθεση ιδεών και προτάσεων σχετικά με τo “Ηuman and Robotic Exploration activities on and around the Μoon”.

Η προσπάθεια αφορά στην απόκτηση πληροφοριών γύρω και πάνω στην Σελήνη καθώς επίσης και στην κατασκευή συστημάτων τα οποία θα επιτρέψουν την ανθρώπινη παρουσία στην Σελήνη και πέρα από αυτή.

Ο ΕΛΔΟ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους (Ινστιτούτα, Οργανισμοί, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Βιομηχανίες, Εταιρείες, Ανεξάρτητοι Ερευνητές κ.α.) να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, αποστέλλοντας τις ιδέες και προτάσεις τους για την περαιτέρω αξιολόγηση και προώθησή τους προς υλοποίηση.

Η πρόταση θα πρέπει να απαρτίζεται από «Executive Summary» (μέγιστος αριθμός λέξεων 200) περιλαμβάνοντας τον τίτλο, τον σκοπό, το υφιστάμενο επίπεδο TRL και το πιθανό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ιδέας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις προτάσεις τους έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο email του ΕΛΔΟ ([email protected]).

Στο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυπηγικής, που διοργανώθηκε στη Βρέμη, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ). Στο συνέδριο αποφασίστηκε ομόφωνα η συνεργασία διαστημικών οργανισμών από όλον τον κόσμο για την προετοιμασία και υλοποίηση διεθνούς αποστολής στη Σελήνη.

Στη διεθνή αυτή αποστολή, στην οποία έχει τεθεί επικεφαλής η NASA, θα συμμετάσχει και η Ελλάδα μέσω του ΕΛΔΟ,.

H NASA έχει ζητήσει την επίσημη κατάθεση προτάσεων για την εξερεύνηση της Σελήνης και ο ΕΛΔΟ έχει αποστείλει, ήδη, σχετικές προκλήσεις για την υποβολή ιδεών από πανεπιστήμια και άλλους ερευνητές.

Ο Οργανισμός έχει λάβει σχέδια προς υλοποίηση από 10 έγκριτα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και ανεξάρτητους ερευνητές, τα οποία θα μελετηθούν και θα προωθηθούν στη NASA για περαιτέρω αξιολόγηση και πιθανή αξιοποίηση στην αποστολή, που θα πραγματοποιηθεί το 2020 με το διαστημικό σκάφος «Orion».

 

 

 

  • Ετικέτες
  • NASA
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα