12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συμφωνία συγχώνευσης 1,65 δισ. δολαρίων μεταξύ Μαρινάκη και Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Τη συγχώνευση του στόλου τάνκερ που διαθέτει η Capital Product Partners L.P. συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη με την Diamond S Shipping του Wilbur Ross, υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ συμφώνησαν οι δύο πλευρές δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο.

Ειδικότερα η Capital Product Partners L.P. (CPLP) θα συνενώσει μέρος του στόλου των δεξαμενόπλοιών της, (25 πλοία) με τον στόλο της Diamond S Holdings L.P., δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο, αριθμώντας 68 δεξαμενόπλοια.

Η συνολική αξία της συναλλαγής αποτιμάται στα 1.65 δισ. δολάρια

Συγκεκριμένα η εταιρία Μαρινάκη θα διαθέσει 22 τάνκερς τύπου MR και τρία Suezmax σε μία νέα εταιρία, η οποία με τη σειρά της θα συγχωνευτεί με την Diamond S Shipping, ενώ παράλληλα θα διανείμει τις κοινές μετοχές της νέας εταιρίας σε όλους τους μετόχους της. Οι μέτοχοι της Capital Product Partners L.P. θα λάβουν premium περίπου 11% της καθαρής αξίας του στόλου, δεδομένου ότι η συγχώνευση αυτή επιτρέπει στην Diamond S να εισαχθεί άμεσα στο NYSE. Το premium αυτό είναι από τα υψηλότερα που έχουν πληρωθεί σε εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία. Στη νέα κοινή εταιρία θα συμμετέχουν εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη, οι κ. Γεράσιμος Καλογηράτος και Γεράσιμος Βεντούρης.

Nίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα