back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας: «Κάποιοι πατριδοκάπηλοι οδηγούν τα παιδιά σε καταλήψεις»

Διαβάστε επίσης

Κάθετα αντίθετη είναι η ΝΔ με τις καταλήψεις στα σχολεία, δήλωσε ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, καταδικάζοντας έτσι και την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης, που έκανε λόγο για πατριωτισμό των μαθητών.

Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2», είπε: «Κάποιοι πατριδοκάπηλοι οδηγούν τα παιδιά σε καταλήψεις. Η ΝΔ έχει πει πως τα σχολεία πρέπει να μένουν ανοιχτά, γιατί κλειστά σχολεία, σημαίνει κλειστά μυαλά. Έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια. Αποδοκιμάζουμε σε όλους τους τόνους όσους υποκινούν ή ενθαρρύνουν τις καταλήψεις».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Τσίπρα για τις 100 μεταμνημονιακές μέρες της Κυβέρνησης και στα θετικά σχόλια των δανειστών, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε: «Είναι τεράστια η ευθύνη των δανειστών που αποδέχονται αυτή την άσκηση οικονομικής πολιτικής. Με βάση τα στοιχεία της Κυβέρνησης διαφαίνεται ότι το υπερπλεόνασμα δημιουργήθηκε από την υπερφορολόγηση και την εσωτερική στάση πληρωμών, τη μη επιστροφή φόρων προς τους ιδιώτες και τη μείωση των δημοσίων επενδύσεων. Με την πολιτική της η Κυβέρνηση υπονομεύει την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας και διογκώνει τις οφειλές των πολιτών οι οποίοι πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν άλλο».

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως, «οι δανειστές είναι ικανοποιημένοι από τα υπερπλεονάσματα, καθώς αποπληρώνονται τα χρέη απέναντι τους, αλλά δεν ασκούν κριτική στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση απέτυχε στους στόχους της για ανάπτυξη επί τέσσερα χρόνια τώρα, ότι δεν έχει πληρώσει τις οφειλές της προς τους ιδιώτες ως όφειλε και προβλεπόταν, και το ότι διόγκωσε κατά 60% τις οφειλές των πολιτών σε ασφαλιστικά ταμεία και φόρους. Την ίδια ώρα, για να υλοποιήσει όσα είπε, δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή των αντιμέτρων».

Για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι, η Κυβέρνηση που υποσχόταν πλήρη κατάργησή του, τώρα τον μειώνει για ένα χρόνο κατά 30% για ακίνητα μέχρι 60.000 ευρώ, όταν την ίδια ώρα αυξάνει τις αντικειμενικές αξίες, καθιστώντας το μέτρο χωρίς αντίκρισμα και πλήττοντας έτσι τη μεσαία τάξη.

«Εμείς θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 30%, αλλά με τρόπο τέτοιο ώστε να ωφεληθούν όλοι», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα