back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίθεση αγνώστων στο φυλάκιο της Πνύκας

Διαβάστε επίσης

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης, 28 Νοεμβρίου, ο αρχαιοφύλακας της Πνύκας.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, απείλησαν τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος κατέφυγε στο φυλάκιο για να προστατευθεί. Στη συνέχεια οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού επικοινώνησε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησε εντατική αστυνόμευση του χώρου.

Καταδικάζει την επίθεση το ΥΠΠΟΑ

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ανακοίνωσή του, διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους πολίτες ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και του μνημείου και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους ο αρχαιοφύλακας της Πνύκας το βράδυ της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.

Ανακοίνωση ΠΕΥΦΑ

Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι για την προστασία των εργαζομένων στην περιοχή, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της «να αποσύρει όλα τα μέλη της (Αρχαιοφύλακες – Νυχτοφύλακες) σε ασφαλές μέρος έως ότου ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Επίσης, ζητά «την άμεση αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς (πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟΑ, Δήμου Αθηνών, Ελληνική Αστυνομία) ώστε επιτέλους να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα