back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Φρ. Κουτεντάκης:«Δυσάρεστη η πληρωμή φόρων, αλλά δεν γίνεται χωρίς αυτό»

Διαβάστε επίσης

Αντίθετος σε οριζόντια ρύθμιση οφειλών για όλες τις κατηγορίες οφειλετών εμφανίστηκε ο συντονιστης του Γραφείου Προυπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, αν και επεσήμανε ότι η προστασία χρειάζεται απαραιτήτως για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. «Δεν θα πρέπει να παρέχεται προστασία αδιακρίτως σε όποιον χρωστάει. Θυμίζω πως η πληρωμή των φόρων είναι κάτι δυσάρεστο, όμως δεν γίνεται χωρίς αυτό. Να μην δίνουμε την εντύπωση πως άμα θες πληρώνεις, αν δεν θες δεν πληρώνεις».

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για την υπερβολική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε πως μέσα στην κρίση πολλοί έχασαν το εισόδημά τους. “Είμαι επιφυλακτικός πως η αύξηση στα ληξιπρόθεσμα σημαίνει υπερφολόγηση” είπε.

Επανέλαβε δε προς τους βουλευτές τις τρεις αβεβαιότητες της οικονομίας το επόμενο διάστημα οι οποίες αναφέρονται και στις τριμηνίες Εκθέσεις του ΓΠΚΒ, μεταξύ των οποίων και οι δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά, τις οποίες χαρακτήρισε ως σημαντικό δημοσιονομικό ρίσκο.

Αίσθηση τέλος προκάλεσαν οι αναφορές του Παναγιώτη Κωσταντίνου, μέλους του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι αδύνατον η ανεργία να μειωθε΄στο 15% πριν περάσουν τουλάχιστον 4 χρόνια, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πάτο της ευρωζώνης στις επενδύσεις σε σχέση με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα