back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν όλους, ανεξάρτητα από την κομματική ταυτότητα

Διαβάστε επίσης

Τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την όποια κομματική ταυτότητα επεσήμανε ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Όπως τόνισε, στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και στη Νόνη Καραγιάννη, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό να υπάρχουν στην Μόρια ξυπόλητα παιδάκια δύο ετών με βρεγμένα ρούχα, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αναφέρθηκε στις προσωπικές του επιλογές και σημείωσε ότι διαφωνεί με την αντιμετώπιση της πολιτικής ως “περιστρεφόμενη πόρτα”.

Για τις καταλήψεις στα σχολεία μετά το «κάλεσμα» ακροδεξιών

“Ως Διεθνής Αμνηστία δεν θέλουμε να κάνουμε πλύση εγκεφάλου στους μαθητές”, είπε ο κ. Γαβριηλίδης αναφορικά με το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία.

“Δεν θέλουμε να τους υποδείξουμε τί προσανατολισμό πολιτικό θέλουν να πάρουν. Ας πάρουν όποιον θέλουν. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να τους εξηγήσουμε ότι, υπάρχει μία βάση, τα στοιχειώδη, τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα που μας αφορούν όλους, ανεξάρτητα απο την πολιτική και κομματική ταυτότητα. Ο πόλεμος και οι διεθνείς συρράξεις αποβαίνουν εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό στις κοινωνίες μας και αυτό να αποτελεί βάση για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα το ποια πολιτική κατεύθυνση θα πάρουν”.

Για τα παιδιά στη Μόρια

Ο κ.Σακελλαρίδης μετέφερε τις εικόνες τις οποίες κατέγραψε σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόρια.

“Την Παρασκευή ήμασταν στη Μόρια. Ήταν αντίστοιχος ο καιρός με σήμερα. Έβλεπα παιδάκια ξυπόλητα, δύο χρονών. Αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους. Δεν είναι αποδεκτό και δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό. Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι μεγάλες.  Πολλοί παράγοντες εμπλέκονται στο γιατί το διαχειρίστηκε έτσι η κυβέρνηση.

Πρέπει να απαιτήσουμε απο την ελληνική κυβέρνηση και απο την ΕΕ να αλλάξουν αυτού του τύπου οι προτεραιότητες και να μπει ως προτεραιότητα ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε παιδάκια δύο χρονών με βρεγμένα ρούχα. Να είναι ξυπόλητα σε τέτοιο κρύο στη Μόρια, για τέταρτο συναπτό χειμώνα”.

Για τον Δήμο της Αθήνας

Τέλος, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Όπως σημείωσε :

“Είναι και ζήτημα προτεραιοτήτων. Εγώ αυτή τη στιγμή νιώθω χρήσιμος στη Διεθνή Αμνηστία. Δεν είμαι υπερ αυτής της λογικής ότι: μπαίνω-βγαίνω απο την πολιτική, την χρησιμοποιώ ως μια περιστρεφόμενη πόρτα . Δεν θα μπορούσα να υπερασπιστώ αυτή την επιλογή μου με βαση τις προηγούμενες επιλογές.  Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν περιστρεφόμενες ποόρτες. Δεν θα μπορούσα να πω : ναι, γειά σας, ξαναήρθα , ψηφίστε με. Δεν είναι κάτι που θα θεωρούσα αξιοπρεπές απο τη δική μου πλευρά”.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα