back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Ισλανδή συγγραφέας Yrsa Sigurdardóttir έρχεται στην Αθήνα 2018

Διαβάστε επίσης

Η πολυβραβευμένη Yrsa Sigurdardóttir, ένα από τα μεγαλύτερα ονόµατα του θρίλερ παγκοσμίως, επισκέπτεται την Αθήνα, καλεσμένη της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

Οι φανατικοί αναγνώστες της θα έχουν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν από κοντά την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, στις 9 το βράδυ, στο Public Café Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1), να απολαύσουν και να συμμετέχουν σε μια συζήτηση με επίκεντρο τα βιβλία της, τη ζωή και το έργο της, αλλά και τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία, με τη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη. Θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία από τα αγγλικά.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων με το πρόγραμμα” Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται” των πρεσβειών και ινστιτούτων των Βορείων Χωρών, σε συνδιοργάνωση με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, το Public, καθώς και με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ισλανδίας στο Όσλο.

Η ισλανδή Yrsa Sigurdardottir (Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ, 1963), πολιτικός µηχανικός στο επάγγελµα, πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μητέρα δύο παιδιών, είναι από τα νέα µεγάλα ονόµατα του αστυνομικού θρίλερ. Τα μυθιστορήματά της γνωρίζουν τεράστια επιτυχία διεθνώς, ενώ αρκετά από αυτά μεταφέρονται στον κινηματογράφο.

Το θρίλερ της Η Εκδίκηση (Μεταίχμιο, 2014) τιμήθηκε με το Icelandic Crime Fiction Award, ενώ ήταν μεταξύ των υποψήφιων τίτλων για το Glass key, την υψηλότερη διάκριση για βιβλίο σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Για το DNA (Μεταίχμιο, 2017), το πρώτο βιβλίο της σειράς με ήρωες την ψυχολόγο Φρέιγια και τον ντετέκτιβ Χούλνταρ, τιμήθηκε με το Βραβείο της Δανέζικης Ακαδημίας Αστυνομικής Λογοτεχνίας, με το Βραβείο Blood Drop (Καλύτερο Ισλανδικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα) και με το Βραβείο Petrona (Καλύτερο Σκανδιναβικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα).

“Το μήνυμα” είναι το δεύτερο βιβλίο με το ίδιο πρωταγωνιστικό δίδυμο, το οποίο μεταφράζεται σε περισσότερες από 22 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα