back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε τον αντιμεταναστευτικό νόμο

Διαβάστε επίσης

Ο αντιμεταναστευτικός νόμος που προωθούσε ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, εγκρίθηκε χθες από την Κάτω Βουλή της χώρας.

Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που στόχο έχει να αυστηροποιήσει την μεταναστευτική πολιτική της Ιταλίας. Πιο συγκεκριμένα, καταργεί ουσιαστικά τις άδειες παραμονής που έδινε η χώρα για “ανθρωπιστικούς λόγους” στο περίπου 25% των αιτούντων άσυλο. Στο εξής θα γίνονται μικρότερης διάρκειας και άλλου τύπου άδειες παραμονής όπως ετήσια “ειδική προστασία” ή εξάμηνη άδεια λόγω “φυσικής καταστροφής στη χώρα καταγωγής” του αιτούντα άσυλο.

Με τις νέες ρυθμίσεις, η Ιταλία σκληραίνει την στάση της και απέναντι στους αιτούντες άσυλο που για κάποιο λόγο χαρακτηρίζονται “επικίνδυνοι” από τις αρχές και οι οποίοι θα απελαύνονται στο εξής με εξπρές κατεπείγουσες διαδικασίες. Συγχρόνως, το νομοσχέδιο ενισχύει την καταστολή αφού προβλέπει γενίκευση της χρήσης όπλων που προκαλούν ηλεκτροσόκ. Παράλληλα, διευκολύνει και επισπεύδει τις διαδικασίες εκκένωσης κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα