back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η παράσταση “REM/κήπος” στο θέατρο Σφενδόνη

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου καλεί το κοινό στη θεατρική παράσταση «REM/κήπος» στο θέατρο Σφενδόνη με ελεύθερη είσοδο, την Τετάρτη 5 και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου!

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεργάζεται όλη τη χρονιά με φορείς πολιτισμού της πόλης, ώστε το βιβλίο να είναι κάτι παραπάνω από μια ανάγνωση: Να είναι θέατρο, μουσική, εικαστικά, κινηματογράφος, ταξίδι, γεύση, τεχνολογία… Να είναι όλα αυτά που μας αφορούν, μας συναρπάζουν, μας συγκινούν, μας εκπλήσσουν!

Με αυτό το σκεπτικό συνεργάστηκε με το θέατρο Σφενδόνη και τη σκηνοθέτιδα Άννα Κοκκίνου, ώστε στο πλαίσιο και με τη στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» να πραγματοποιηθούν δύο δωρεάν παραστάσεις για το κοινό την Τετάρτη 5 και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ.. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ. 215 515 8968 (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 14:00-21:00).

Στην παράσταση πλέκονται κείμενα των: Όμηρος, Άννα Αχμάτοβα, Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς, Χάινριχ Κλάιστ, Έζρα Πάουντ, Μαρσέλ Προύστ, Τ.Σ. Έλιοτ, Ιάμβλιχος, Γεώργιος Βιζυηνός, Κ.Π. Καβάφης, Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος, καθώς και επεξεργασμένα κινηματογραφικά θραύσματα από τους: Ζαν Βιγκό, Αντρέι Ταρκόφσκι, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Ρομπέρ Μπρεσσόν κά.

Τέσσερις ηθοποιοί οδηγούν τον θεατή μέσα από μια ρωγμή στον χρόνο, στον μαγικό χώρο μιας σκηνικής ταυτοχρονίας. Μολονότι θέατρο, η παράσταση είναι σαν ένα μουσικό κομμάτι όπου πρωταγωνιστούν οι ήχοι.
Πολλοί αντίλαλοι και πολλές φωνές κατοικούν αυτόν τον κήπο. Η δραματουργία και το μουσικό- ηχητικό σύμπαν αυτής της παράστασης, σαν μια σειρά επικλήσεων στον πρώτο μας κόσμο, πλέκονται σ’ ένα αδιαίρετο σύνολο.

«Βήματα αντηχούν μέσα στη μνήμη, νά πηγαίνουν στο διάδρομο που δεν επήραμε, κατά τη θύρα που δεν την ανοίξαμε ποτέ και βγάζει στο ροδόκηπο. Έτσι τα λόγια μου αντηχούν μες στο μυαλό σου». Τ.Σ.Ελιοτ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα