back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόντρα στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Διαβάστε επίσης

Το ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εξυπηρετεί πολιτικούς σκοπούς.

«Η συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου είναι Βατοπέδι επί 1000», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως «λαός-κράτος- εκκλησία είναι ένα πράγμα», είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίμησε δε ότι ο λαός δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να πειράξει το άρθρο 3. «Θα μείνετε με ιδεολογικές σας φαντασιώσεις», είπε απευθυνόμενους στους κυβερνητικούς βουλευτές.

«Πολιτική συναλλαγή» με αντάλλαγμα τη «σιωπή» της εκκλησίας στην τροποποίηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου. Επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση ότι επιχείρησε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη ότι μένουν κενές 10.000 θέσεις εργασίας.

«Ήταν άνθρακες ο θησαυρός, ήταν μια τεράστια κολοσσιαία φούσκα, η οποία διατάραξε την κατάσταση και μέσα στην εκκλησία και στην κοινωνία και νομίζω πως τώρα που έσκασε η φούσκα μπορούμε να συζητήσουμε πιο ψύχραιμα και πολύ πιο ώριμα για το άρθρο 3 και το πραγματικό περιεχόμενο του», είπε.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η Τασία Χριστοδουλοπουλου επιτέθηκε στον Μάκη Βορίδη κατηγορώντας τον ότι είναι θεωρητικός της ακροδεξίας που είναι μειοψηφία στη ΝΔ και δεν έχει καμία σχέση με τους κατσαπλίαδες της ΧΑ, προσθέτοντας «το αυγό του φιδιού που προσπαθεί να γίνει κυρίαρχο έχουμε μεγάλη ευθύνη οι δημοκρατικές δυνάμεις να το ανακόψουμε».

Νωρίτερα. ο Μάκης Βορίδης είχε αναφερθεί σε εθνομηδενιστές που επιχειρούν να καταργήσουν την θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων. Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κατάρρευση του κομμουνισμού επιθυμεί σήμερα εκδικητικά να καταργήσει τη θρησκευτική και την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων και για το λόγο αυτό επιθυμεί τον διαχωρισμό Κράτους -Εκκλησίας. Χαρακτήρισε δε «σκληρή κακοποίηση» την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε όποιον υπερασπίζεται την ταυτότητα, είτε την εθνική, είτε τη θρησκευτική.

 

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα