back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ πλήρωσαν το 2018 οι Έλληνες για iPhone

Διαβάστε επίσης

Αύξηση κατά 50% καταγράφουν οι πωλήσεις, την τρέχουσα χρονιά, των προϊόντων Apple σε σχέση με πέρσι, με το συνολικό τους αριθμό να φθάνει τις 100.000 ανά μονάδα προϊόντος.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας iSquare του ομίλου Quest Κωστή Σταυρόπουλο η αξία των πωλήσεων σε προϊόντα της Apple θα φθάσει φέτος, τα 100 εκατ. ευρώ και αφορά όλη την γκάμα των προϊόντων της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε έρευνα της Ελληνικής Στατικής Αρχής για τους Οικογενειακούς Προϋπολογισμούς του 2017, έκανε λόγο για εξωφρενική αύξηση της δαπάνης ανά νοικοκυριό σε σχέση με το 2016 για τηλεφωνικό εξοπλισμό σημειώνοντας άνοδο κατά 47,1%.

Σύμφωνα με την έρευνα μεταξύ 2008 και 2017 τα νοικοκυριά μείωσαν τις ποσοστιαίες δαπάνες τους σε όλες τις κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση σε τρέχουσες και σταθερές τιμές παρατηρήθηκε στη δαπάνη για διαρκή αγαθά και ήταν 58,6% (61,6% σε σταθερές τιμές).

Υπήρξαν μειώσεις δαπανών για είδη ένδυσης-υπόδησης της τάξης του 53,4% (56,7% σε σταθερές τιμές), για διάφορα αγαθά κι υπηρεσίες 41,8% (46% σε σταθερές) κοκ.

Η μικρότερη μείωση καταγράφηκε στον τομέα των ειδών διατροφής (16,9% και 22,8% σε σταθερές τιμές).

Η οικονομική κρίση προκάλεσε την μείωση δαπανών των νοικοκυριών ενώ η τηλεφωνία και μάλιστα οι κορυφαίες συσκευές της Apple διεύρυναν την πελατειακή της βάση μεταξύ των ελλήνων καταναλωτών.

Η διοίκηση της Quest σε παρουσίαση σε μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών ανέφερε ότι η συνεργασία της ανανεώθηκε με την Apple και θα είναι ο βασικός εμπορικός της εκπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο ενώ στο χαρτοφυλάκιο της εντάσσονται και τα προϊόντα της Xiaomi.

Τα δύο τελευταία χρόνια οι πωλήσεις προϊόντων τρέχουν  με υψηλούς ρυθμούς με το συνολικό τζίρο να ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ όταν πριν από  δυο χρόνια ήταν στο μηδέν για την εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα της Xiaomi έρχονται στη χώρα μας με παράλληλες εισαγωγές με το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεων να προέρχονται από το κανάλι της Quest.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα