back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στον Ζακ Κωστόπουλο αφιερώνονται τα φετινά Queer θεατρικά βραβεία

Διαβάστε επίσης

Αφιερωμένα στον Ζακ Κωστόπουλο είναι τα 7α «Queer θεατρικά βραβεία», που απονέμονται την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα στο θέατρο Πόρτα.

«Είναι σημαντικό να γίνονται γνωστές οι παραστάσεις, που προβάλουν τη ΛΟΑΤΚΙ θεματολογία» δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Μάνος Βαμβούνης.

Αναφερόμενος στον Ζακ Κωστόπουλο τόνισε ότι «είναι σημαντικό να μιλάμε για τον Ζακ και να ακούγεται η ιστορία του. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει δημοσιεύοντας μια ιστορία για τον Ζακ, που θα λέει την αλήθεια για το τι έχει συμβεί, γιατί ο μεγάλος εχθρός αυτή τη στιγμή είναι η συγκάλυψη και η παραπληροφόρηση γύρω από την υπόθεση».

Με παρουσιαστές τη Νάντια Κοντογεώργη και τον Μίνω Θεοχάρη, η τελετή θα φιλοξενήσει χορευτικά shows που επιμελούνται η ομάδα Rainbow Dance και η drag queen, Marianah Grindr, ενώ o δημοφιλής τραγουδοποιός Σπύρος Γραμμένος θα παρουσιάσει μια νέα ηχογράφησή του, αφιερωμένη στον Ζακ Κωστόπουλο.

Επίσης, θα ανακοινωθούν οι παραγωγές που θα μπουν στην οικογένεια των βραβευμένων περήφανων Queer παραστάσεων, όπως τα “Bent”, “ο Μικρός Εγώ”, “Blue Devils of Tennessee”, “τα Πικρά Δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, “οι Αναστατώσεις του Οικότροφου Τέρλες”, “Αμάραντα” (Καλύτερες Queer Παραστάσεις), “Πρισίλλα η Βασίλισσα της Ερήμου”, “Smiley” και “Δωδέκατη Νύχτα” (Περήφανες Παραστάσεις).

Οι Φετινές Υποψηφιότητες:

Το ελληνικό Queer θέατρο είχε φέτος την πιο σημαντική του χρονιά, με περισσότερες από 75 παραστάσεις με queer θεματική, αισθητική ή χαρακτήρες, οι οποίες μίλησαν περήφανα και ουσιαστικά για την trans ταυτότητα, τις σχέσεις στις οικογένειες των queer ατόμων και την ελευθερία έκφρασης της σεξουαλικότητας, ενώ “έπαιξαν” γενναία με τους ρόλους των φύλων σε κλασικά έργα του ελληνικού και διεθνούς θεάτρου.
Αναλυτικότερα οι υποψήφιοι ανά κατηγορία στον ιστότοπο http://gaytheatre.gr/queer-theatre-awards-2018-oi-ypopsifiotites/

Η απονομή έχει ελάχιστη προαιρετική συνεισφορά 2€. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου για την ενίσχυση του δικαστικού της αγώνα.

Η τελετή θα είναι προσβάσιμη σε κωφά και βαρήκοα άτομα με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα επί σκηνής από την HandsUp.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα