back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χιόνια, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι- Δεμένα τα πλοία

Διαβάστε επίσης

Χιόνια, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από την κακοκαιρία «Πηνελόπη», η οποία έντυσε στα λευκά περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, ρίχνοντας, σε αρκετές περιπτώσεις, τον υδράργυρο κάτω από το μηδέν.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι θα είναι  βόρειοι βορειοανατολικοί απο 6 έως 8 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεμένα εξακολουθούν να παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων στο Αιγαίο που φθάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μετά το μεσημέρι.

Γενικά χαρακτηριστικά – προειδοποιήσεις

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται στα ανατολικά και νότια τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο τοπικά 8 και το πρωί έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικ

Για αύριο Σάββατο 01-12-2018 θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες  στα ανατολικά και νότια. Τοπικές βροχές σε Κρήτη, ανατολική Στερεά, Εύβοια και τις Κυκλάδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα