back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα ιατροδικαστική έκθεση «καταπέλτης» για τον Ζακ Κωστόπουλο – «Μοιραία τα λακτίσματα στο κεφάλι»

Διαβάστε επίσης

Στον ανακριτή κατατέθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου μέσω της Πολιτικής Αγωγής.

Στο δεκασέλιδο πόρισμα,  γίνεται ξεκάθαρο ότι ο Ζακ Κωστόπουλος σταμάτησε να αναπνέει εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχτηκε, αλλά και ποια χτυπήματα ήταν τα καίρια και εκείνα που συνέβαλαν καθοριστικά στο θάνατο του.

Ειδικότερτα για την αιτία θανάτου ο ιατροδικαστής υπογραμμίζει πως «Ο θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου, επήλθε συνέπεια ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου, απότοκος πολλαπλών τραυματισμών σώματος – κυρίως κεφαλής».

Συγκεκριμένα, τα δολοφονικά λακτίσματα που δέχτηκε την ώρα που βρισκόταν μέσα στη τζαμαρία ήταν καθοριστικά για το θάνατο του, με τα πιο σοβαρά να είναι δυο που δέχτηκε στο κεφάλι.

Στο σώμα και το κεφάλι του Ζακ Κωστόπουλου οι ιατροδικαστές κατέγραψαν 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, τα 14 από αυτά και τα ισχυρότερα στο κεφάλι, τα οποία είναι ξεκάθαρο πως προήλθαν από τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε, από τις κλωτσιές και τα γυαλιά στα οποία έφτανε το κεφάλι και το σώμα του την ώρα που τον χτυπούσαν.

Τι εξηγεί το πόρισμα

«Η ιστολογική εξέταση που διενεργήθηκε από το Ά Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέδειξε το τελικό γεγονός – ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, χωρίς από τον νεκροτομικό και ιστολογικό έλεγχο της καρδιά, να διαπιστωθεί προϋπάρχουσα καρδιακή νόσος ή στεφανιαία νόσος και συνεπώς το οξύ καρδιακό επεισόδιο – ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου (τελικό γεγονός) που καταγράφονται στην ιστολογική εξέταση, συνδέονται με τα περιστατικά του θανάτου – πολλαπλές κακώσεις σώματος και κυρίως της κεφαλής […] Το σύνολο των τραυμάτων, αποτέλεσαν την αιτία των ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς, μέσω μηχανισμού stress (με την ιατρική έννοια το όρου, δηλαδή αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλλουν τη σωματική του ισορροπία). Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, επήλθαν σε έδαφος υγιών στεφανιαίων αγγείων και η οργανική επιβάρυνση (μέσω μηχανισμού οργανικού stress) λόγω των κακώσεων, αποτελεί την αποκλειστική αιτία».

Υπενθυμίζεται ότι οι ιατροδικαστές στη δική τους έκθεση ανέφεραν ότι ο 33χρονος κατέληξε από ισχαιμικoύ τύπου επεισόδιο που συνδέεται αιτιωδώς με πολλαπλά τραύματα.

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης θα φιλοξενηθεί σήμερα στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» στις 12:00 μ.μ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα