back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προϋπολογισμός Ιταλίας: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο περιθώριο του G20

Διαβάστε επίσης

Η Σύνοδος του G20 στο Buenos Aires θα αποτελέσει ένα ακόμη καλό βήμα για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιταλίας και Ευρωπαίων. Άλλωστε στη σύνοδο συμμετέχουν τόσο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte όσο και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Giovanni Tria.

Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής θα βρίσκονται όλα τα κορυφαία στελέχη της Ευρωζώνης, ενώ ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει, ήδη, κλειστεί ραντεβού μεταξύ του Tria και του Επιτρόπου Pier Moscovici.
Το πιθανότερο είναι ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της Συνόδου θα υπάρξει πληθώρα συναντήσεων, με στόχο να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση ενόψει και του Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου 2018.

Την εκτίμηση ότι η Ιταλία θα καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ σχετικά με τον προϋπολογισμό της για το 2019 έκανε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς Ντε Γκίντος.

Όπως είπε ο κ. Γκίντος σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της έκθεσης για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η ΕΚΤ αναμένει ότι η Ιταλία θα συμμορφωθεί τελικά με τους κανόνες της ΕΕ για τις δαπάνες και θα καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και ο υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία επεξεργάζονται πρόταση για την μείωση του στόχου για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της ιταλικής κυβέρνησης για το 2019 ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει σήμερα η εφημερίδα Il Messaggero.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο Κόντε και ο Τρία θα καθησυχάσουν τις Βρυξέλλες ότι το έλλειμμα δεν θα ξεπερνάει το ερχόμενο έτος το 2% του ΑΕΠ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα