back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άρωμα Κρήτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Διαβάστε επίσης

Παξιμάδια, τυριά, μέλια, τσικουδιά, κρασί, ελαιόλαδο, ελιές, λουκάνικα, απάκια, βότανα κρητική μουσική και χοροί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ο λόγος για το Φεστιβάλ Κρητικής Διατροφής.

Πιστοποιημένα ποιοτικά κρητικά παραδοσιακά προϊόντα σε τιμές παραγωγού, θα βρείτε αν επισκεφτείτε το Φεστιβάλ Κρητικής Διατροφής στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και σήμερα Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, από 09.00, το πρωί, μέχρι τις 21.00, το βράδυ.

festival_kritikis_diatrofis

«Το φεστιβάλ πραγματοποιείται για 7η χρονιά στην Πλατεία Κλαυθμώνος με διοργανωτή τον Δήμο Χανίων» λέει στον Αθήνα 9.84 ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Γιάννης Αθητάκης. « Αυτή τη φορά μας τα χάλασε λίγο ο καιρός αλλά ευελπιστούμε ότι σήμερα αλλά και αύριο Σάββατο θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου. Οι διοργανώσεις αυτές βοηθάνε τους μικρούς παραγωγούς να έρθουν σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές. Οι Αθηναίοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραγωγούς τα προϊόντα τους, που σημειωτέον δεν θα βρουν στα super market. Να κάνουν τις παραγγελίες τους, αν επιθυμούν. Οι παραγωγοί ςίναι όλοι πιστοποιημένοι και τα προιόντα ποιοτικά».

festival_kritikis_diatrofis

Μια γιορτή αφιερωμένη στην τοπική κουζίνα της Κρήτης

Κάθε μέρα το απόγευμα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν από μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα κρητική μουσική και κρητικούς χορούς.

«Είναι χρέος μας να διαδίδουμε την κουλτούρα της Κρήτης και τον πολιτισμό μας» προσθέτει ο κ. Αθητάκης. «Συνεργαζόμαστε με πολιτιστικούς κρητικούς συλλόγους της Αθήνας οι οποίοι παρά το τσουχτερό κρύο είναι κάθε μέρα εδώ και τους ευχαριστούμε πολύ».

festival_kritikis_diatrofis

«Η Κρήτη έχει πλούσια γαστρονομική παράδοση» σημειώνει η Μαρία Κοτσυφάκη από το γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Χανίων. «Διοργανώνουμε το Φεστιβάλ στοχεύοντας στην υποστήριξη των παραγωγών και την εξωστρέφεια των προϊόντων τους».

festival_kritikis_diatrofis

Κι ας μη ξεχμάμε ότι η κακή διατροφή είναι μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης προβλημάτων υγείας παγκοσμίως και ευθύνεται σχεδόν για έναν στους πέντε θανάτους, σύμφωνα με την πρόσφατη Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής.

festival_kritikis_diatrofis

festival_kritikis_diatrofis

festival_kritikis_diatrofis

festival_kritikis_diatrofis

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα