back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στην τρίτη τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς κυβερνήσεων χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κορωνοιό, υπό τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, θα συμμετάσχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου και όχι από την 1η Ιουλίου που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ανακοίνωσε χθες από τη συμπρωτεύουσα. Συμπλήρωσε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα η κυβέρνηση εκτιμά πως θα μπορέσουν να ανοίξουν, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, και τα χερσαία σύνορα με τα Βαλκάνια.

Βαρύ το πλήγμα στον τομέα των αερομεταφορών.
Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών υπολογίζει ότι ο τζίρος των αεροπορικών εταιριών θα υποστεί συρρίκνωση κατά 55% σε σύγκριση με το 2019, ενώ προβλέπει ότι η κίνηση δεν αναμένεται να επανέλθει ως το 2023 στα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώνει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να υλοποιήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τη συμμετοχή της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, στην περίπτωση που το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο την εξαναγκάσει να εγκαταλείψει το σχήμα, μετέδωσε το Reuters.

Με 125 αστυνομικούς ενισχύονται οι αστυνομικές διευθύνσεις Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, με έκτακτη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών και την αποτροπή τυχόν νέου σκηνικού έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται αντίστοιχη διαταγή για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή με διμοιρίες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ. Συνολικά αναμένεται να μετακινηθούν περισσότεροι από 300 αστυνομικοί στον Έβρο.

Για ενδείξεις ότι θα έχουμε ξανά πίεση στα σύνορά μας έκανε λόγο στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
“Κάνουμε τους σχεδιασμούς μας και λαμβάνουμε τα μέτρα μας έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα αιφνιδιασμού και φυσικά να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα φυσικά εμπόδια στον Έβρο, με πρώτο και καλύτερο την κατασκευή του φράκτη που γίνεται”.

10 νέα κρούσματα του κορωνοιού ανακοίνωσε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας. Στην τελευταία καθιερωμένη ενημέρωσή του, τόνισε ότι ο δείκτης R0 για τον βαθμό διασποράς του ιού στη χώρα βρίσκεται πολύ κάτω από το 1, στο 0,33, ενώ επικαλούμενος μαθηματικά μοντέλα ανέφερε ότι φαίνεται να έχει μολυνθεί λιγότερο από το 1% του πληθυσμού στη χώρα μας.
Σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας τέθηκε ξανά για 15 ημέρες η δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι Αργολίδας, μετά τη διάγνωση 3 θετικών κρουσμάτων.

Πάνω από 350.000 οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο από τον κορονοϊό, ξεπερνούν τα 5,589.000 τα κρούσματα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Συναγερμός στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τους Ολλανδούς που μολύνθηκαν από μινκ, ανακοινώνοντας πως ίσως είναι τα «πρώτα γνωστά κρούσματα μετάδοσης» του Covid από ζώο σε άνθρωπο.
Η εξάπλωση του κορονοϊού “επιταχύνεται” στη Βραζιλία, στο Περού και στη Χιλή, προειδοποίησε περιφερειακή υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον προειδοποιεί πως το σύνολο των νεκρών στη Βραζιλία ενδέχεται να πενταπλασιαστεί, φθάνοντας τις 125.000 έως τις αρχές Αυγούστου, αν δεν υπάρξει απόφαση για lockdown, κάτι πάντως που απορρίπτει ο πρόεδρος της χώρας.

Στα ύψη η αντιπαράθεση στην προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Την αποχώρηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση, προκάλεσε η απόφαση της ΝΔ να καλέσει ως υπόπτους τον εκδότη της εφημερίδας Δημοκρατία Γιάννη Φιλιππάκη, και τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου. Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν πώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν αφήνοντας εκτεθειμένο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Για ένα ακόμα πραξικόπημα κατά του κράτους δικαίου μίλησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:09 τα ξημερώματα νότια της Ιεράπετρας στην Κρήτη. Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 5 βαθμών.

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα Ανοιχτά Αθλητικά Κέντρα της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΑΝΔΑ, ο οποίος έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Ο θάνατος ενός Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από αστυνομικούς προκάλεσε κύμα οργής στη Μινεάπολις, με την οικογένειά του να καταγγέλλει την «υπερβολική και απάνθρωπη» χρήση βίας και τον ρατσισμό της αστυνομίας αυτής της πόλης της Μινεσότας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την άνευ προηγουμένου κίνηση των διαχειριστών του να επισημάνουν δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου ως παραπλανητικές.
Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατήγγειλε με… δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», προειδοποιώντας ότι ο ίδιος δεν θα το επιτρέψει.

ΚΑΙΡΟΣ
Οι χαμηλές -για την εποχή -θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού, ο οποίος παραμένει άστατος σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, σήμερα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα