back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Τέσσερις προφυλακιστέοι – Στον ανακριτή άλλοι 18

Διαβάστε επίσης

Δεκαοκτώ κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για να απολογηθούν στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς.

Μέχρι τώρα, για την υπόθεση έχουν απολογηθεί 16 κατηγορούμενοι εκ των οποίων τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι και 12 αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μεταξύ των προφυλακισθέντων είναι ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής, ο οποίος κατά την απολογία του, φέρεται να αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα. Υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηριων στην Πατησίων και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος. Και αυτός κατέθεσε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας. Οι άλλοι δύο προφυλακιστέοι είχαν το ρόλο του «γυρολόγου» και του «συνοδού του χρυσού» από την Ελλάδα στην Τουρκία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα