back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην ατζέντα του Eurogroup η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη Έκθεση Ενισχυμένης εποπτείας θα βρεθεί στην ατζέντα του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, ωστόσο όπως επεσήμανε Ευρωπαίος αξιωματούχος, δεν αναμένεται σε βάθος συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα.

«Δεν αναμένουμε συζήτηση για τον Ελληνικό προϋπολογισμό, αλλά ούτε και έντονη συζήτηση για την ενισχυμένη εποπτεία καθώς οι αποφάσεις σχετικά με τις σχετικές εκταμιεύσεις, θα ληφθούν σε επόμενες συνεδριάσεις το νέο έτος» τόνισε μεταφέροντας της σχετικές συζητήσεις στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Το Συμβούλιο των Υπουργών αναμένεται ωστόσο να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της Ελλάδας με βάση το πράσινο φως που έχει ήδη δώσει η Κομισιόν. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματούχος, αναφερόμενος στις περικοπές των συντάξεων, προβλέπεται η κατάργηση και όχι η αναβολή του μέτρου.

Το Συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αναλύσει τα προσχέδια προϋπολογισμών των κρατών-μελών, με το ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού να παραμένει το μεγαλύτερο αγκάθι.

Επίσης, θα συζητηθεί και η Έκθεση του ΔΝΤ για την οικονομία της ζώνης του ευρώ.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι, ενώ από τις 5 το απόγευμα και μετά, το Eurogroup υπό τη διευρυμένη σύνθεση των 27, θα συζητήσει τις τρέχουσες πρωτοβουλίες εμβάθυνσης της ΟΝΕ, ενόψει της συνόδου κορυφής της 14ης Δεκεμβρίου.

Γ.Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα