back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υφυπουργός Εσωτερικών Γαλλίας: “Προσπαθούμε να επαναφέρουμε την τάξη”

Διαβάστε επίσης

“Προσπαθούμε αυτήν τη στιγμή να επαναφέρουμε την τάξη στο Παρίσι”, δήλωσε λίγο νωρίτερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νινέζ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV. Ο ίδιος έκανε λόγο για ομάδες αποφασισμένες και οπλισμένες που ουσιαστικά προκαλούν και “αναμένουν τις δυνάμεις ασφαλείας”.

Νωρίτερα, έκανε δηλώσεις η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού (πρώην Εθνικού Μετώπου) Μαρίν Λε Πεν η οποία κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για την κατάσταση, η οποία όπως σημείωσε “έχει βγει εκτός ελέγχου και η κυβέρνηση φέρει την βαριά και μοναδική ευθύνη για αυτό”. Άφησε δε να εννοηθεί ότι η αστυνομία και το υπουργείο άφησαν επίτηδες την κατάσταση να ξεφύγει για να μπορούν μετά να κατηγορήσουν τα “κίτρινα γιλέκα” για βιαιότητες. “Ο ίδιος Κριστόφ Καστανέ επιθυμεί στην πραγματικότητα την κλιμάκωση της κατάστασης για να μπορεί να δαιμονοποιήσει το κίνημα”, είπε η Λε Πεν.

Ενώ οι επίσημες πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου κάνουν λόγο για “τουλάχιστον 224 προσαγωγές”, κάποιες ομάδες των “κίτρινων γιλέκων” στα κοινωνικά δίκτυα μιλούν ανοιχτά για “αντάρτικο πόλης” και καλούν τους διαδηλωτές σε κλιμάκωση της βίας. Στελέχη της κυβέρνησης, με δηλώσεις τους, καλούν από την πλευρά τους τους επίσημους εκπροσώπους του κινήματος να καταδικάσουν την βία και τα επεισόδια και να απομακρύνουν τους ταραχοποιούς.

Προς το παρόν η ένταση συνεχίζεται αμείωτη και οι εικόνες που φτάνουν από το Παρίσι είναι εικόνες καταστροφής με δεκάδες φωτιές να καίνε, δεκάδες σπασμένες βιτρίνες, βανδαλισμένα καταστήματα, καμμένα αυτοκίνητα και διαδηλωτές με καλυμμένα πρόσωπα να μην δείχνουν να έχουν καμία διάθεση να σταματήσουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα