back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Εξωτερικών, με αφορμή τις εξελίξεις στον Έβρο και τη δήλωση του Έλληνα υπ. Εξωτερικών ότι η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα των μεταναστών.

Απαντώντας στον Νίκο Δένδια, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι, πως η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών» και την καλεί, αφού, όπως λέει η ίδια είναι το λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό.

Δεύτερη νύχτα ταραχών στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, μετά το θάνατο άοπλου Αφροαμερικανού από λευκούς αστυνομικούς, που συγκλονίζει παγκοσμίως.

Ξέσπασαν ταραχές και λεηλασίες, ενώ οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και βομβίδες κρότου για να κρατήσουν το πλήθος μακριά από το αστυνομικό τμήμα.

Νέα βίντεο φαίνεται να διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι ο Τζορτζ Φλόιντ αντιστάθηκε στη σύλληψή του. Ο άνδρας προσπάθησε να περάσει πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων σε εστιατόριο, και στις εικόνες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του χώρου, όπου και συνελήφθη, είναι με τα χέρια πίσω από την πλάτη, δεμένα με χειροπέδες, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

“Η έρευνα του FBI για το συμβάν θα πρέπει να επισπευστεί” έγραψε στο τουίτερ ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο δήμαρχος της Μινεάπολης, Τζέικομπ Φρέι, διερωτήθηκε για ποιο λόγο ο αστυνομικός που κρατούσε στο έδαφος με το πόδι του τον 46χρονο δεν είναι στη φυλακή, ενώ η οικογένειά του ζητεί να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται αποπέμφθηκαν από το σώμα, αλλά παραμένουν ελεύθεροι όσο είναι ανοιχτή η έρευνα.

Πακέτο βοήθειας εκατοντάδων ευρώ για τον τομέα των αερομεταφορών, που έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία.

Ενδέχεται ακόμη και σήμερα να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τα υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών και Εργασίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα μέτρα θα έχουν στόχο τη στήριξη της απασχόλησης, και θα αφορούν το σύνολο του κλάδου, δηλαδή τις αεροπορικές εταιρίες, τα αεροδρόμια και τις εταιρίες εδάφους.

Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας καταργεί στις ΗΠΑ η αμερικανική βιομηχανία αεροσκαφών Boeing και απολύει 6.770 εργαζομένους, σε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Επίσης, η εταιρία ανακοίνωσε ότι, ξεκινά με χαμηλούς ρυθμούς την παραγωγή του αεροσκάφους 737 MAX, μετά τη διακοπή της τον Ιανουάριο και αφού είχαν προηγηθεί δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα, που κόστισαν στη ζωή σε 346 ανθρώπους.

Σε μείωση του προσωπικού της κατά 30% προχωρά και η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet ενώ σχεδιάζει και τη συρρίκνωση του στόλου της ώστε να προσαρμοσθεί στην μικρότερη αγορά που θα προκύψει.

Την ελπίδα ότι η ΕΕ θα μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες όσον αφορά την πρόταση της Κομισιόν για πακέτο ανάκαμψης των χωρών μελών ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει ορόσημο στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αφού θα σηματοδοτήσει σαφές βήμα προς την κατεύθυνση της αμοιβαιοποίησης χρέους, κάτι που δεν έχει προηγούμενο.

Επεσήμανε πάντως την πίεση που ασκείται από χώρες του ευρωπαικού βορρά.

Υπουργικό συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μία ώρα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο υγειονομικά και οικονομικά θέματα σχετικά με την πανδημία, καθώς και 7 νομοσχέδια -μεταξύ αυτών του Υπουργείου Οικονομικών για τις μικροπιστώσεις, και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ηλεκτροκίνηση.

Ξεπέρασαν τους 355.600 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο. Περισσότερα από 5.693.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στις ΗΠΑ καταγράφονται πάνω από 100.400 οι θάνατοι, άρση ωστόσο του lockdown σε ολόκληρη τη χώρα.

Ανησυχία προκαλεί η ξαφνική άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού στη Νότια Κορέα, με τις αρχές να σκέφτονται να επαναφέρουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το τελευταίο κύμα 67 κρουσμάτων συνδέθηκε με κέντρο διανομής της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου Coupang, η οποία απασχολεί περίπου 4 χιλιάδες υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία απέτυχε να επιβάλει προληπτικά μέτρα, ενώ μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ορισμένοι υπάλληλοι συνέχιζαν να εργάζονται ακόμη και αφού άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα του ιού.

Πεταμένα γάντια και μάσκες μετατρέπουν δρόμους και πεζοδρόμια της Αθήνας σε υγειονομική “βόμβα”.

Σχεδόν έτοιμη η “Βίβλος του ψηφιακού μετασχηματισμού” της χώρας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγάλα έργα που εξελίσσονται αυτό της ηλεκτρονικής ταυτότητας. Όπως είπε, η διαδικασία του διαγωνισμού έχει ολοκληρωθεί και η νέα ταυτότητα, που θα συνοδεύει τον πολίτη σε όλες τις επαφές του με το δημόσιο, θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2022.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα